«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ

«Μείνετε συντονισμένοι. Έτοιμος να επιβάλλω κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ Facebook Twitter
5

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο Τραμπ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις την Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών.

«Συζητάμε μαζί με τον Λίντσεϊ Γρέιαμ και μέλη του Κογκρέσου, και Δημοκρατικούς για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο. Υπάρχει συναίνεση. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!» έγραψε ο Τραμπ.

Η απειλή του Τραμπ έρχεται ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ο πρόεδρος εξουσιοδότησε αξιωματούχους να καταρτίσουν σχέδιο πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Μνούτσιν είχε πει πως επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται και πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν. Το νέο tweet του Τραμπ δείχνει πως ίσως υπάρχει εξέλιξη, αν και μπορεί να είναι ακόμη μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Πάντως ο Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ χθες είχε πει πως «Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις».

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ θα γελούσα. Αλλά τώρα μπορώ να πω ότι ο άνθρωπος είναι για δέσιμο και έχει πάψει να είναι γελοίος. Είναι επικίνδυνος. Η απόδειξη ότι πλούτος και ευφυΐα δεν πάνε μαζί. Ο πλουτισμος εχει να κάνει περισσοτερο τελικά με την χαμηλή ηθική και αυτό στην περίπτωση του είναι έκδηλο.
Στην συγκεκριμένη φωτό το ύφος του Τραμπ μου θύμισε τον Μουσολίνι (στη φωτο με τα χέρια στη μέση).Αν δεν υπήρχε και η πλούσια πορτοκαλο-κομοδινί κόμη...Μένουμε συντονισμένοι οπωσδήποτε.