Κύπρος: Γαλλική φρεγάτα συμμετέχει σε ναυτική άσκηση στα κυπριακά χωρικά ύδατα

Κύπρος: Γαλλική φρεγάτα συμμετέχει σε ναυτική άσκηση στα κυπριακά χωρικά ύδατα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα την συμμετοχή γαλλικής φρεγάτας σε γαλλοκυπριακή ναυτική άσκηση στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση στα ανοιχτά της Κύπρου, η κυβέρνηση της Λέσβου σημειώνει τα πολλαπλά μηνύματα που εκπέμπονται τόσο για τη διμερή συνεργασία με το Παρίσι, όσο και σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λευκωσίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).

Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η φρεγάτα Auvergne κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας στις 10 Οκτωβρίου και ότι η φρεγάτα Lafayette «επρόκειτο να πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το κυπριακό πολεμικό ναυτικό την Κυριακή 13 Οκτωβρίου».

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί δήλωσε μέσω του Twitter ότι «γαλλοκυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στα κυπριακά χωρικά ύδατα». «Θέλουμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να έχει την δυνατότητα να ασκήσει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που ανήκουν στην κυριαρχία της», έγραψε η Φλοράνς Παρλί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Πρόσφατα η Αγκυρα ανέπτυξε το ερευνητικό σκάφος Yavuz στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM