Απειλεί την Ευρώπη ο Ερντογάν: Θα σας στείλω 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες

Απειλεί την Ευρώπη ο Ερντογάν: Θα σας στείλω 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες Facebook Twitter
18

Με απειλές κατά της Ευρώπης απαντά ο Ερντογάν στην σκληρή κριτική που δέχεται για την εισβολή στη Συρία. Μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο είπε πως θα ανοίξεις τις πύλες της Τουρκίας και θα στείλει 3,6 εκατ. πρόσφυγες στις χώρες που τον επικρίνουν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατ. πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, εάν η Ευρώπη ή ευρωπαϊκές χώρες προσπαθήσουν να χαρακτηρίσουν τη στρατιωτική επιδρομή στη Συρία ως εισβολή.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες» είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του. Υπερασπιζόμενος την τουρκική επιδρομή στη Συρία, κι έπειτα από τη διεθνή κατακραυγή, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η στρατιωτική επιχείρηση θα στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς θα αντιμετωπίσει την κυριαρχία των Κούρδων στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Δεν είναι ειλικρινείς, απλώς επινοούν λέξεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος για τους επικριτές της χώρας του. «Εμείς όμως περνούμε από τα λόγια στην πράξη κι αυτή είναι η διαφορά μας» πρόσθεσε.Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως η τουρκική επιχείρηση στη Συρία έχει στόχο να αποκαταστήσει τη δημογραφική δομή στην περιοχή και να επιστρέψουν οι Σύροι στα σπίτια τους. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν μπορεί να δεχθεί να πληγούν άμαχοι στη διάρκεια της επίθεσης και πρόσθεσε: «Η επιχείρηση συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με συμμετοχή όλων των μονάδων μας ... 109 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής». 

Διεθνή
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ