Εξοργισμένοι πολίτες έδεσαν δήμαρχο σε φορτηγό και τον έσερναν στο δρόμο - Σοκαριστικό περιστατικό στο Μεξικο

Εξοργισμένοι πολίτες έδεσαν δήμαρχο σε φορτηγό και τον έσερναν στο δρόμο - Σοκαριστικό περιστατικό στο Μεξικο Facebook Twitter
0

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Μεξικό, καθώς ο δήμαρχος του χωριού τους απομακρύνθηκε από το γραφείο του με τη βία και στη συνέχεια τον έδεσαν σε φορτηγό και τον έσερναν στους δρόμους.

Η αστυνομία παρενέβη για να ελευθερώσει τον δήμαρχο Jorge Luis Escandón Hernández, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό. Ωστόσο το περιστατικό προκαλεί ανησυχία καθώς αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση από τους αγρότες που ζητούσαν να εκπληρώσει την προεκλογική του υπόσχεση για την επισκευή ενός τοπικού δρόμου. Πλέον στο χωριό στην πολιτεία Chiapas τοποθετήθηκαν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δήμαρχοι και οι τοπικοί πολιτικοί στο Μεξικό γίνονται συχνά στόχος συμμοριών ναρκωτικών όταν αρνούνται να συνεργαστούν με τα εγκληματικά τους σχέδια, αλλά αυτή η επίθεση για προεκλογική υπόσχεση ήταν μεταξύ σπάνιων περιπτώσεων. Ο Escandón δήλωσε ότι θα μηνύσει τους δράστες για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας.

Το βίντεο που τραβούσαν οι παρευρισκόμενοι έξω από το γραφείο του δημάρχου έδειξαν πως μια ομάδα ανδρών τον έβγαλε από το κτίριο και τον ανάγκασαν να μπει πίσω μέρος του οχήματος. Άλλο βίντεο δείχνει τον δήμαρχο δεμένο με ένα σχοινί γύρω από τα χέρια του να σέρνεται στους δρόμους της Santa Rita.

Χρειάστηκαν δεκάδες δημοτικοί αστυνομικοί να σταματήσουν το όχημα και να διασώσουν τον δήμαρχο. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μεταξύ των αστυνομικών και εκείνων που είχαν απαγάγει τον δήμαρχο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM