Ο στρατός του Ερντογάν επελαύνει στη Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στον Ευφράτη

Ο στρατός του Ερντογάν επελαύνει στη Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στον Ευφράτη Facebook Twitter
3

Την έναρξη του χερσαίου σκέλους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ η Τουρκία

«Τουρκικά στρατεύματα μπαίνουν στη βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη. Αρχίζει η χερσαία επιχείρηση», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.  Τούρκοι στρατιώτες και εφεδρικές δυνάμεις σύρων ανταρτών μπήκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος μιας ομάδας σύρων ανταρτών που μετέχουν στην επίθεση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χερσαία αυτή επίθεση απόψε, βράδυ Τετάρτης, με κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία. «Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

Οι πρώτοι νεκροί άμαχοι

 

Της χερσαίας επιχείρησης προηγήθηκαν οι  βομβαρδισμοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων  που σκότωσαν 5 αμάχους και 3 μαχητές των υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τραυματίζοντας επίσης δεκάδες αμάχους, ανέφεραν οι SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις).

Ο Μαρβάν Καμισλό, στρατιωτικός αξιωματούχος των SDF και αρμόδιος για την υπηρεσία τύπου, τόνισε πως μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων των SDF στη βορειοανατολική Συρία και τουρκικών δυνάμεων κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων. «Οι συγκρούσεις μαίνονται κατά μήκος σχεδόν όλης της συνοριακής γραμμής. Οι SDF απαντούν», τόνισε ο Καμισλό στο Reuters.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 8 αμάχων, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία. Μεταξύ των θυμάτων, δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Anadolu/AFP

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Περιμένω ανακοίνωση από ΚΕΡΦΑΑ κ διάφορες ομαδουλες που εχιυν λεφτά να βγάζουν σωρηδόν αφίσες για τον ελληνικό ιμπεριαλισμό κ τον ρόλο του καθώς κ φυσικά με την έμεση καταδίκη του sdf. Η αλλοιως την εκκωφαντική σιωπή τους
Εγώ έχω να πω πως τελικά η Συρία ήταν πολύ καλύτερα με τον Άσαντ πριν οι άλλοι ψυχοπαθείς αρχηγοί κρατών (βλ. ΗΠΑ, Τουρκία, κ.ά.) αποφασίσουν να "βοηθήσουν". Είναι παράδειγμα για το πως να κάνεις χειρότερα μια κατάσταση.
Surprise suprise αλλά ο εμφύλιος αυτός σπονσοραριστηκε κυρίως από Τουρκία Ιράν Α. Αραβία κλπ η ΗΠΑ μείναν σε μεγάλο βαθμό σε απόσταση ασφαλείας.