Εξετάζουν αλλαγές στις μπάρες του μετρό - Θα ανοίγουν με τραπεζικές κάρτες

Εξετάζουν αλλαγές στις μπάρες του μετρό - Θα ανοίγουν με τραπεζικές κάρτες Facebook Twitter
3

Ανασχεδιασμό των συγκοινωνιών, με αλλαγές που αφορούν και στις μπάρες του μετρό, εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, μέσω του ηλεκτρονικού κομίστρου εξετάζεται να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες τεχνολογίες πληρωμών που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες.

Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών χωρίς να αγοράζουν εισιτήριο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια.

Να σημειωθεί πως στο Λονδίνο αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια με σημαντικά οφέλη για τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικα θα ηθελα να μαθω πως σκεφτονται να υλοποιησουν το μετρο με τις καρτες και πως θα γινεται ο ελεγχος. Πχ, αν θελω να περασω τις μπαρες με 2 παιδια που υποχρεούνται να χτυπησουν εισητηριο πως θα το κανω με μια καρτα;
Ορίστε;;; δηλαδή με το υπάρχον σύστημα αν θες να περάσεις με 2 παιδιά τι κανεις; Δεν λεει καπου οτι θα καταργηθούν τα εισιτήρια, απλα θα μπορείς να περασεις και με τραπεζική κάρτα, όπως πολυ επιτυχημένα και πρακτικά γίνεται στο Λονδίνο τόσα χρόνια τώρα (και οχι μονο 2 που αναφέρει το αρθρο)
Γιατι ειναι πρακτικο τωρα το συστημα; Παλια αγοραζες πχ 2 εισητηρια για εσενα και 4 μισα για τα παιδια, για το πηγαινε ελα, και τελειωσες. Με το τρεχον συστημα πρεπει να εχεις προσωποποιημενες καρτες για να παρεις μισο εισητηριο στα παιδια και η διαδικασια εκδοσης x3 των εισητηριων, για το καθε ατομο, καθε αλλο παρα γρηγορη ειναι.Αν μπορεις πες μου στο Λονδινο πως αντιμετωπιζουν το κατα λαθος διπλο χτυπημα απο το επιτηδες για να χτυπησουν 2 εισητηρια απο την ιδια καρτα. Επισης πως λειτουργει με οσους δικαιουνται μειωμενου;