ΗΠΑ: Αγκάλιασε την δολοφόνο του αδερφού του μέσα στο δικαστήριο

ΗΠΑ: Αγκάλιασε την δολοφόνο του αδερφού του μέσα στο δικαστήριο Facebook Twitter
2

Μια πολύ συγκινητική στιγμή έλαβε χώρα στην διάρκεια της δίκης για την δολοφονία ενός 26χρονου στο Τέξας. Η κατηγορούμενη, μια πρώην αστυνομικός των ΗΠΑ, δέχθηκε μια αγκαλιά από τον αδερφό του θύματος.

Υπενθυμίζεται πως η Άμπερ Γκάιγκερ δολοφόνησε το 2018 τον μαύρο γείτονά της μέσα στο διαμέρισμά του, νομίζοντας πως βρισκόταν στο δικό της και επρόκειτο για ληστή. Η Άμπερ καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή δίκη.

 

ΗΠΑ: Αγκάλιασε την δολοφόνο του αδερφού του μέσα στο δικαστήριο Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Γκάιγκερ έκανε λόγο για «τραγικά λάθος κρίση». Παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές, με σκοπό «να σκοτώσει» τον νεαρό, που ήταν καθισμένος στον καναπέ του και έτρωγε αμέριμνος παγωτό.

Για τον εισαγγελέα, η πρώην αστυνομικός θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί πως βρισκόταν σε λάθος όροφο, καθώς υπήρχαν πολλές ενδείξεις που θα έπρεπε να της έχουν επιτρέψει να καταλάβει το λάθος της. Ο ίδιος είχε ζητήσει η Γκάιγκερ να καταδικαστεί σε 28 χρόνια κάθειρξη, την ηλικία στην οποία θα έφθανε ο Τζιν αν ζούσε στη δίκη, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής της, ο αδελφός του θύματος, ο Μπραντ, διαβεβαίωσε την Γκάιγκερ ότι «τη συγχωρεί» και την αγκάλιασε σφιχτά.

«Το σώμα ενόρκων καταδίκασε την Άμπερ Γκάιγκερ σε 10 χρόνια κάθειρξη. Αυτή η ποινής ασφαλώς είναι ανεπαρκής. Το δικαστικό σύστημα στο σύνολό του είναι ανεπαρκές και η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί», ήταν η δήλωση του Λι Μέριτ, του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος.

  

 
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM