Παρίσι: Πορεία «οργής« των αστυνομικών για τις αυτοκτονίες συναδέλφων και τις απλήρωτες υπερωρίες

Παρίσι: Πορεία «οργής« των αστυνομικών για τις αυτοκτονίες συναδέλφων και τις απλήρωτες υπερωρίες Facebook Twitter
0

Οι 52 αυτοκτονίες συναδέλφων τους και οι μη πληρωμένες υπερωρίες εκατομμυρίων έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικούς στο Παρίσι.

Όταν ένας αστυνομικός σηκώνει το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοκτονεί κάτι δεν πήγαινε καλά με τη ζωή του. Όταν όμως 52 αστυνομικοί από τις αρχές του έτους, το έχουν επίσης αποτολμήσει, κάτι δεν πάει σίγουρα καλά με το αστυνομικό σώμα της χώρας. Η παραπάνω δήλωση προέρχεται από τους αστυνομικούς που σήμερα διαδήλωσαν μαζικά στην πλατεία της Βαστίλης και έκαναν πορεία πορεία μέχρι την Ρεπουμπλίκ.

Την διαδήλωση ονόμασαν «πορεία του θυμού, της οργής». Η πρόσκληση έγινε από τα συνδικαλιστικά τους όργανα που για πρώτη φορά πέτυχαν την «ιερή» θα λέγαμε συμφωνία να κατέβουν μαζί και μαζικά στους δρόμους.

Εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, τα παρωχημένα εργαλεία, την κακή συντήρηση των αυτοκινήτων αλλά και την απαξίωση από το κοινό που βιώνουν ύστερα από τις ατελείωτες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Σε 23 εκατομμύρια ώρες έφθασαν οι απλήρωτες υπερωρίες που μεταφράζονται σε 275 εκατομμύρια ευρώ για τις οποίες έχουν αρχίσει να χάνουν τις ελπίδες τους.

Έτσι, το «bing bang» που ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν για τις συντάξεις, το οποίο καταργεί όλα τα πλεονεκτήματα που ισορροπούσαν τις δυσκολίες, αποδείχθηκε ικανό να τους κατεβάσει στους δρόμους.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM