H πρώτη αντίδραση του Τζόνσον μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου: Διαφωνώ έντονα, αλλά θα τη σεβαστώ

H πρώτη αντίδραση του Τζόνσον μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου: Διαφωνώ έντονα, αλλά θα τη σεβαστώ Facebook Twitter
0

O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως «διαφωνεί έντονα» με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να χαρακτηρίσει «μη σύννομο» το κλείσιμο του κοινοβουλίου αλλά θα τη σεβαστεί. 

Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στη Νέα Υόρkh, όπου βρίσκεται για τη Γενική  Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τζόνσον σχολίασε πως «προφανώς είναι μία ετυμηγορία που θα σεβαστούμε, έχουμε σεβασμό στη λειτουργία της δικαιοσύνης. 

Πρέπει να πω πως διαφωνώ έντονα με την άποψη των δικαστών. Δεν πιστεύω πως είναι σωστή, αλλά θα προχωρήσουμε και προφανώς το κοινοβούλιο θα ανοίξει ξανά», υπογράμμισε. 

«Είναι τελείως σύνηθες να έχουμε έναν Λόγο της Βασίλισσας (σ.σ. εννοεί την ανάγνωση των κυβερνητικών θέσεων που θα ακολουθούσε την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου και είναι κάτι που γίνεται σε κάθε νέα κοινοβουλευτική σεζόν) και αυτό θέλουμε να κάνουμε, το πιο σημαντικό όμως είναι πως -και ας μην αμφιβάλλει κανείς για αυτό- υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ματαιώσουν το Brexit», είπε ο Τζόνσον. 

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει πως «το κοινοβούλιο θα έχει αρκετό χρόνο για να συζητήσει το Brexit αλλά και πως υπάρχει μια καλή ευκαιρία για μας να έχουμε μία συμφωνία, να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου και αυτό πρόκειται να κάνουμε» 

Ο Τζόνσον συνέχισε αναφέροντας πως «το πιο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε και να έχουμε Brexit στις 31 Οκτωβρίου και είναι ξεκάθαρο πως oi ενάγοντες στα δικαστήρια είναι αποφασισμένοι να το ματαιώσουν. Πιστεύω πως θα ήταν ατυχέστατο αν το κοινοβούλιο παρεμπόδιζε το να επιτευχθεί αυτό που θέλει ο λαός, όμως θα προχωρήσουμε»

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM