Βατικανό: Η γραπτή αφιέρωση του Πάπα Φραγκίσκου στον Αλέξη Τσίπρα

Βατικανό: Η γραπτή αφιέρωση του Πάπα Φραγκίσκου στον Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε σήμερα στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας.
2

Μια γραπτή αφιέρωση με έναν στίχο του Βιργίλιου από την Αινειάδα προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο Βατικανό.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τον στίχο: «Durate, et vosmet rebus servate secundis», δηλαδή: «Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες».

Ο Αινείας έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο, σύμμαχος των Τρώων, στη πλευρά του Έκτορα. Μετά την άλωση και λεηλασία της Τροίας, σύμφωνα με τη μεταγενέστερη Ρωμαϊκή μυθολογία, έφυγε από τη Τροία και μετά από πολλές περιπέτειες οι απόγονοί του ίδρυσαν τη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς τη Ρώμη μια καταιγίδα ξεβράζει αυτόν και τους συντρόφους του στη Καρχηδόνα. Και αυτός παρηγορεί τους συντρόφους του με την φράση : "Durate, et vosmet rebus servate secundis."

(Βιργίλιος,Αινειάδα Βιβλίο 1, Στίχος 200).

Βατικανό: Η γραπτή αφιέρωση του Πάπα Φραγκίσκου στον Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος αφηγήθηκε την ιστορία στον Αλέξη Τσίπρα, πήρε μια κάρτα και ένα στιλό και του έγραψε την παραπάνω φράση. Δίνοντας του την κάρτα είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «Κράτα το να το θυμάσαι. Τα λόγια αυτά αντιστοιχούν σε αυτό που εσύ τώρα βιώνεις και για αυτό πρέπει να συνεχίσεις να μάχεσαι...»

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και κράτησε σχεδόν μια ώρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη ανθρωπιστικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης. Επίσης τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη τις δύσκολες ώρες της κρίσης, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξή του στον ελληνικό λαό και τη στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ τον κ. Τσίπρας για τις προσπάθειές του. Επανέλαβε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Μυτιλήνη, αλλά και η φράση του κ. Τσίπρα που συχνά μνημονεύει ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες»

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"ο Πάπας Φραγκίσκος ..., πήρε μια κάρτα και ένα στιλό και του έγραψε την παραπάνω φράση. Δίνοντας του την κάρτα είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «Κράτα το να το θυμάσαι. Τα λόγια αυτά αντιστοιχούν σε αυτό που εσύ τώρα βιώνεις και για αυτό πρέπει να συνεχίσεις να μάχεσαι..." Πηγή: www.lifo.grΜετά αναρωτιόμαστε πως πείσθηκε τόσος κόσμος στην Ελλάδα και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ... Εδώ και ο Πάπας πείσθηκε για το τι "βιώνει" ο πρώην ΠΘ μας...Λίγο τόχεις π.χ., από την θλίψη να βιώνεις Μάτι στις 6 το πρωί, με την κ. Χατζηγεωργίου μαυροντυμένη σαν τον Χάρο να κόβει βόλτες τριγύρω ; Για τέτοια ειλικρινή βιώματα μιλάμε...Το ρεπορτάζ πάντως δεν λέει, αν υπήρξε ποιητική απάντηση με Ρίτσο ή Σεφέρη (σχετικής θεματολογίας).Κομάτι δύσκολο βέβαια...............................................................................................................................Μόλις τώρα βλέπω στις ειδήσεις, ότι ο κ. Τσίπρας - μιλώντας σε συνέδριο της Αριστεράς στην Ιταλία -, δήλωσε αυτολεξεί "χρειάζεται ένα ευρύτατο μέτωπο, από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι το Προοδευτικό Κέντρο..." Ξαναλέω, αυτολεξεί.Μάλιστα. Τελειώσανε τα "ή εμείς ή αυτοί"...Σκεφτείτε το λίγο πάντως σε επίπεδο Ευρώπης...Άντε, ομπρός να την διαλύσουμε και την Ευρώπη.Ή, να βγάλουμε τον νέο ΓΓ του ΟΗΕ...