Iσπανία: Νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου - Τέταρτη φορά σε 4 χρόνια

Iσπανία: Νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου - Τέταρτη φορά σε 4 χρόνια Facebook Twitter
Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ μαζί με τον βασιλιά Φίλιππο τον ΣΤ΄
0

Για τις 10 Νοεμβρίου προκηρύχθηκαν νέες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, καθώς ο βασιλιάς Φίλιππος Στ΄ αποφάσισε να μην δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κανέναν άλλον υποψήφιο, μετά την άρνηση όλων των άλλων κομμάτων να στηρίξουν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ για την πρωθυπουργία.

Οι εκλογές αυτές θα είναι οι τέταρτες που θα διεξαχθούν στην Ισπανία μέσα σε τέσσερα χρόνια. «Κανείς υποψήφιος δεν διαθέτει την αναγκαία στήριξη για να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το κοινοβούλιο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το παλάτι.

Ο Σάντσεθ είχε κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου, χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν κατάφερε να πείσει τα άλλα κόμματα να τον στηρίξουν.

Η απόφαση για την προκήρυξη εκλογών ελήφθη μετά τις διήμερες διαβουλεύσεις που είχε ο βασιλιάς με τους ηγέτες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Μετά την πρώτη αποτυχία του Σάντσεθ να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, τον Ιούλιο, καθώς δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το αριστερό Podemos, ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 23η Σεπτεμβρίου, οπότε, εφόσον δεν βρισκόταν λύση, το κοινοβούλιο θα διαλυόταν και η χώρα θα όδευε ξανά σε εκλογές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ