Έρευνα θα αρχίσει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, στην Deutsche Bank, καθώς σύμφωνα με τους Financial Times, η γερμανική τράπεζα, απέκρυψε απώλειες 12 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

 

Η Deutsche Bank φαίνεται να «μαγείρεψε» τα λογιστικά βιβλία της για να μην τρομοκρατηθούν και φύγουν οι επενδυτές της που είχαν μπει σε παράγωγα αξίας 130 δις. Με τον τρόπο αυτό, η τράπεζα δε χρειάστηκε να καταφύγει στη γερμανική κυβέρνηση για τη διάσωσή της.

 

Οι επιθεωρητές της γερμανικής κεντρικής τράπεζας έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στην Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο έρευνας για τις καταγγελίες, όπως αναμεταδίδει το Reuters. Σχεδιάζουν να υποβάλλουν ερωτήσεις σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν γνώση των συναλλαγών της Deutsche Bank σε πιστωτικά παράγωγα.

 

Η τράπεζα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, δήλωσε πως οι κατηγορίες αυτές είναι παλιές και πως έχει γίνει ενδελεχής έρευνα και έχουν αποδειχτεί «εντελώς αβάσιμες». «Επιπλέον», υποστηρίζει η Deutsche Bank, «η έρευνα αποκάλυψε πως οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί προέρχονται από άτομα χωρίς κάποια θέση ευθύνης και που δεν έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Λειτουργούμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στα πλαίσια των ρυθμιστικών αρχών πάνω σε αυτό και όλα τα ζητήματα», καταλήγει η δήλωση της γερμανικής τράπεζας, στους Financial Times.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr