Σεισμός

Ισπανία: Ο Σάντσεθ απέρριψε πρόταση των Podemos για κυβέρνηση συνασπισμού

Ισπανία: Ο Σάντσεθ απέρριψε πρόταση των Podemos για κυβέρνηση συνασπισμού Facebook Twitter
0

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε απόψε την τελευταία πρόταση των Podemos για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, για μια δοκιμαστική περίοδο ενός έτους.

Ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ωστόσο ότι παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ξανά. Σύμφωνα με μια πηγή του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο Σάντσεθ συνομίλησε απόψε τηλεφωνικά με τον ηγέτη του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας με σκοπό να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μίλησαν αφότου κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τον Ιούλιο, εν μέσω αμοιβαίων αλληλοκατηγοριών.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν τις εκλογές του Απριλίου, χωρίς όμως να εξασφαλίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Αν δεν καταφέρουν να βρουν συμμάχους για να κυβερνήσουν μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθούν νέες εκλογές, οι τέταρτες μέσα σε μια τετραετία, για τις 10 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επικοινωνίας τους, ο Ιγκλέσιας έκανε μια πρόταση συγκυβέρνησης, βασισμένη σε εκείνη που είαν υποβάλει τον Ιούλιο οι Σοσιαλιστές, σύμφωνα με πηγές του Podemos. Στην περίπτωση που, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, το Σοσιαλστικό κόμμα δεν είναι ικανοποιημένο από τη συμφωνία, το Podemos θα αποσυρθεί αλλά θα στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας του Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ απέρριψε την προσφορά λέγοντας ότι η έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κομμάτων αποκλείει την πιθανότητα συγκυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ