Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δαχτυλιδιού εξ'ολοκλήρου φτιαγμένου από διαμάντι που είχε δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μαΐάμι 2018.

 

Ειδικότερα, το διαμαντένιο δαχτυλίδι που σχεδίασαν ο παγκοσμίως φημισμένος designer Μαρκ Νιούσον και ο απερχόμενος επικεφαλής σχεδιαστής της Apple, Σερ Τζόνι Άιβ  είχε δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's κατά τη διάρκεια του Design Week του Μαϊάμι 2018. Ο Ανώνυμος αγοραστής που το απέκτησε, κατέβαλε το ποσό των 256.250 δολαρίων.


Το δαχτυλίδι επρόκειτο να κατασκευαστεί από ένα ενιαίο διαμάντι, και θα προσαρμοζόταν στις διαστάσεις που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης του. Το δαχτυλίδι, πλέον, ολοκληρώθηκε.

 

Συνιστά ορόσημο στην ιστορία της βιομηχανίας διαμαντιών, καθώς είναι το πρώτο εξ' ολοκλήρου από διαμάντι δαχτυλίδι που μπορεί να φορεθεί.

 

 

 

Κόπηκε από μία και μόνη αδαμάντινη πέτρα, η οποία κατασκευάστηκε στην αμερικανική Diamond Foundry, με χρήση αντιδραστήρα πλάσματος και με μια επιστημονική διαδικασία για τη δημιουργία της αδαμάντινης πέτρας μέσω ελέγχου ατόμων.

 

Μέσω αυτής της διαδικασίας επέτυχαν τη δημιουργία μιας αδαμάντινης πέτρας αρκετά μεγάλης ώστε να κοπεί το περίτεχνο δαχτυλίδι χωρίς να απαιτούνται μεταλλικά μέρη. Κατασκευάστηκε ειδικά για τον (RED), ένα οργανισμό αφοσιωμένο στην ενίσχυση της ευαισθησίας του κόσμου για το HIV/AIDS και στη συγκέντρωση χρηματικών ποσών για την αντιμετώπισή του.

 

 

 

Η δημοπρασία έγινε πέρυσι, στο πλαίσιο του τρίτου ετήσιου event της (RED). «Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δαχτυλίδι. Είναι ένα αντικείμενο απόλυτης ομορφιάς και βιωσιμότητας, το οποίο πρόκειται να σώσει ζωές. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Τζόνι, τον Μαρκ και την Diamond Foundry που πρόσφεραν εξαιρετικό ντιζάιν και τέχνη για να βοηθήσουν να δοθεί τέρμα στο AIDS» τόνισε η γενική διοικητική διευθύντρια του (RED), Τζένιφερ Λοτίτο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ