Γαλλία: «Εργατικό ατύχημα» ο θάνατος υπαλλήλου κατά τη διάρκεια σεξ σε επαγγελματικό ταξίδι

Γαλλία: «Εργατικό ατύχημα» ο θάνατος υπαλλήλου κατά τη διάρκεια σεξ σε επαγγελματικό ταξίδι Facebook Twitter
7

Υπεύθυνη κρίθηκε από δικαστήριο, γαλλική εταιρεία για τον θάνατο ενός υπαλλήλου της, ο οποίος υπέστη ανακοπή την ώρα του σεξ με μια άγνωστη γυναίκα κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού.

Ειδικότερα, δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας έκρινε ότι ο θάνατός του ήταν εργατικό ατύχημα και ότι η οικογένειά του δικαιούται να λάβει αποζημίωση. Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι ο υπάλληλός της δεν εκτελούσε τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις όταν συναντήθηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Ωστόσο, ο γαλλικός νόμος ορίζει ότι ο εργοδότης έχει ευθύνη για όποιο ατύχημα συμβεί στον υπάλληλό του στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, αποφάνθηκαν οι δικαστές. Ο υπάλληλος Ξαβιέ Ξ. εργαζόταν ως μηχανικός στην TSO, μια εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών που εδρεύει κοντά στο Παρίσι. Πέθανε μέσα σε ένα ξενοδοχείο στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Γαλλία το 2013. Σύμφωνα με τον εργοδότη του, ο θάνατός του οφείλεται σε «μια εξωσυζυγική σχέση με μια εντελώς άγνωστη».

Η εταιρεία όπου εργαζόταν είχε προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση του κρατικού φορέα ασφάλειας υγείας που χαρακτήριζε τον θάνατό του εργατικό ατύχημα. Όμως ο φορέας υπερασπίστηκε την θέση του επιμένοντας ότι η σεξουαλική πράξη είναι μια φυσιολογική δραστηριότητα, «σαν να κάνεις ντους ή να τρως». Με την απόφασή του το εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση. Κάθε υπάλληλος που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται να έχει κοινωνική προστασία «καθ' όλη τη διάρκεια της αποστολής του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / BBC

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Αναρωτιέμαι αν η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν η ίδια αν ο θανών ήταν γυναίκα ...Θα έλεγαν το σκεπτικό ' το σεξ ( με έναν τελείως άγνωστο ) είναι σαν να τρως ή να κάνεις ντουζ" ?
Ομολογώ ότι πρωτοδιαβάζοντάς το, σκέφτηκα ότι δε θα έπρεπε να μετράει κάτι τέτοιο ως εργατικό ατύχημα, από την άποψη ότι μπορείς να επιλέξεις και να μην το κάνεις και ότι μάλλον αποτελεί δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου (εκτός κι αν δουλεύεις στην "βιομηχανία" πορνό). Αλλά έτσι όπως το έθεσαν στο δικαστήριο, με έκανε να αναθεωρήσω και να συμφωνήσω απόλυτα. Και πολύ σωστή κρίση και μπράβο τους, γιατί λειτουργεί και σα καθολικός γνώμονας για μελλοντικά περιστατικά, ελπίζω βέβαια όχι και θανατηφόρα.
Εκεί όχι, δε θα δικαούτο καμία αποζημίωση και η εταιρεία θα μπορούσε και να τον απολύσει. Όταν, όμως, τον στέλνει σαν αντιπρόσωπό της κάπου, από τη στιγμή που θα φύγει μέχρι να γυρίσει, έχει την αποκλειστική ευθύνη του τι θα του συμβεί, αν συμβεί. Με αυτό το σκεπτικό, νομίζω, λειτούργησε το δικαστήριο τελικά.
...έτσι όμως δημιουργείται η εξής αντίφαση: εκτός έδρας η εταιρεια έχει ευθύνη επί 24ωρου βάσεως επειδή είναι ως ο υπάλληλος να δεσμεύεται επί 24ωρου βάσεως από την εταιρεία. Επακόλουθο αυτού ή μάλλον προηγούμενο πρέπει να είναι ότι μια εταιρεία έχει ευθύνη για εργατικό ατύχημα στο 8ωρο που απασχολεί τον εργαζόμενο (και όντως έτσι ισχύει). Επομένως αν πάθει υπάλληλος ανακοπή εν ώρα υπηρεσίας στο χώρο της εταιρείας (μετά από σεξ με call girl ή οχι, αδιάφορο), πρέπει να θεωρηθεί και αυτό εργατικό ατύχημα και να αποζημιωθεί. Τεσπά, ειναι μια κουλή ανάγνωση του νόμου, σαν εκείνο το κορίτσι που καταδικάστηκε για διακίνηση της δικής της πορνογραφίας .