Ένας άνδρας σκοτώθηκε κάνοντας skydiving στην Αριζόνα, στην ευρύτερη περιοχή του Grand Canyon, την Κυριακή. 

 

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κοκονίνο, νεκρός είναι ο 55χρονος Κρίστοφερ Σουέιλς, από τη Μεγάλη Βρετανία, που επιχείρησε πτώση κοντά στο Grand Canyon στην Αριζόνα. Ο Σουέιλς είχε βουτήξει μαζί με ένα ακόμα άτομο, που δούλευε σε τοπικό κέντρο για skydiving. Ο δεύτερος άνδρας επιβίωσε της πτώσης. 

 

Οι δύο άνδρες «αντιμετώπισαν δυσκολίες» καθώς προσέγγιζαν την περιοχή προσγείωσης σε κοντινό αεροδρόμιο. «Αυτά τα προβλήματα είχαν σαν αποτέλεσμα το ζευγάρι να εκτελέσει υποχρεωτικά ελεύθερη πτώση για απροσδιόριστο ύψος, και τελικά να προσγειωθεί "σκληρά" στο έδαφος», όπως εξήγησαν οι αρχές. Η δριμύτητα της πτώσης είχε σαν αποτέλεσμα ο 55χρονος να χάσει τη ζωή του. 

 

Οι διασώστες ειδοποιήθηκαν σχεδόν αμέσως για το περιστατικό, στις 10π.μ τοπική ώρα, αλλά μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του Σουέιλς. Η αστυνομία διεξάγει τώρα έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν εγκληματική ενέργεια, όπως μεταδίδει το BBC. 

 

«Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια σε αυτή την δύσκολη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις. 

 

Με πληροφορίες από BBC και Telegraph