Η Βόρεια Κορέα βάζει μπροστά και τους πυρηνικούς αντιδραστήρες

2

Σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια οδηγεί την κρίση με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα που ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει και πάλι πυρηνικό αντιδραστήρα, -ο οποίος είχε κλείσει το 2007- για να τον χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τους φόβους της Ουάσιγκτον για την κατασκευή πυραύλων με πυρηνική κεφαλή που θα μπορούν να φτάσουν στο έδαφος των ΗΠΑ.

Η Πιονγκγιανγκ κυκλοφόρησε εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού και video στο οποίο τα βορειοκορεατικά στρατεύματα φαίνεται να εξασκούνται στη σκοποβολή σε ομοιώματα αμερικανών στρατιωτών και νοτιοκορεατών ηγετών. Σε άλλο video εμφανίζονται βορειοκορεατικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν αμερικανικές πόλεις ενώ την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Kim Jong Un που τον δείχνει να υπογράφει χαρτιά, δίνοντας το οκ ώστε οι ρουκέτες να στοχεύουν αμερικανικές πόλεις συμπεριλαμβανομένων της Ουάσιγκτον, του Λος Άντζελες και του Ώστιν, στο Τέξας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στην περιοχή μαχητικά stealth για να  λάβουν μέρος σε παιχνίδια πολέμου στο πλευρό της  Νότιας Κορέας ενώ αυτή την εβδομάδα στάθληκε στην περιοχή και το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS John S. McCain.  

Οι απειλές της Βόρειας Κορέας δεν στοχεύουν μόνο τη Νότια Κορέα και τiς ΗΠΑ, τις οποίες θέλουν να οδηγήσουν σε μια αλλαγή πολιτικής. Στοχεύουν και στην ενδυνάμωση της εικόνας στο εσωτερικό της χώρας, του νέου ηγέτη Kim Jong Un με την απεικόνιση του ως ενός ισχυρού στρατιωτικού ηγέτη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Kim Jong Un θέλει να εκδικηθεί που τα αμερικανάκια της ηλικίας του έπαιζαν medal of honor στο playstation ενώ αυτός δεν είχε....Λίγα τα ψωμιά του, ακόμα και σε τόσο απολυταρχικά καθεστώτα όταν κάνεις τέτοιες χοντράδες, κάποιος θα σε φάει και θα πάρει την θέση σου.
Αυτοί ή που θα καταφέρουν να επιτεθούν στις ΗΠΑ εκεί που δεν θα το περιμένει κανεις,ή που θα ανατιναχθούν μονοι τους καμια μέρα.Εγώ στοιχηματίζω στο δεύτερο.