Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο ήθελε να απαγορεύσει κόμικ με γκέι φιλί

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο ήθελε να απαγορεύσει κόμικ με γκέι φιλί Facebook Twitter
3

Ένας δικαστής από τη Βραζιλία, μπλόκαρε τις προσπάθειες του δήμαρχου του Ρίο ντε Τζανέιρο να απαγορεύσει ένα κόμικ της Marvel που έδειχνε ένα φιλί μεταξύ δύο ανδρών.

Ο δήμαρχος Marcelo Crivella απαίτησε να αποσυρθεί το κόμικ από μια έκθεση βιβλίων, λέγοντας ότι περιελάμβανε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους. Ο δικαστής όμως εξέδωσε προσωρινή διαταγή ενάντια στην κίνηση του δημάρχου,  αναφέροντας το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Τελικά τα αντίγραφα του κόμικ «Avengers: The Children's Crusade» ξεπούλησαν μετά την απόπειρα λογοκρισίας  του δημάρχου.

Η εικονογράφηση που ενόχλησε τον δήμαρχο εκτυπώθηκε επίσης στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Folha de São Paulo της Βραζιλίας το Σάββατο. Σε αυτό το φιλί πρωταγωνιστούν οι ήρωες Wiccan και Hulkling, ενώ η σειρά κόμικ είναι διαθέσιμη στη Βραζιλία από το 2012.

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο ήθελε να απαγορεύσει κόμικ με γκέι φιλί Facebook Twitter

Ομοφυλοφιλικές σχέσεις έχουν απεικονιστεί σε κόμικ της Marvel από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, με την αρχή να κάνει το X-Force.


Ο Crivella ήθελε μεταξύ άλλων τα κόμικ αυτά να τυλιχτούν με μαύρο πλαστικό και να έχουν στο εξώφυλλο προειδοποίηση περιεχομένου πως περιέχουν ακατάλληλες σκηνές.

Ο Crivella έχει ομοφοβικό παρελθόν καθώς παλιότερα αποκήρυξε την ομοφυλοφιλία ως «κακή συμπεριφορά» παρά το γεγονός ότι ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος στη χώρα από το 2013.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ