Παγίδες με αλκοόλ επιστρατεύει η Νέα Υόρκη για να «σωθεί» από τους αρουραίους

Παγίδες με αλκοόλ επιστρατεύει η Νέα Υόρκη για να «σωθεί» από τους αρουραίους Facebook Twitter
2

Το αλκοόλ τελικά είναι ίσως η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Νέας Υόρκης με τους χιλιάδες αρουραίους, λένε οι τοπικές αρχές.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε και επίσημα το τελευταίο «όπλο» στον «πόλεμο» κατά των αρουραίων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αρχές της Νέας Υόρκης για την νέα παγίδα, που επιστράτευσαν, οι αρουραίοι προσελκύονται με ένα δόλωμα σε μια ειδική μηχανή και στη συνέχεια κατευθύνονται κατευθείαν και παγιδεύονται σε μια δεξαμενή με αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι, η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πόλεις των ΗΠΑ, που επλήγησαν περισσότερο από τους αρουραίους, με τα τρωκτικά να κινούνται γύρω από τα σκουπίδια, στους δρόμους, στις γραμμές του τρένου και του μετρό προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους.

Πώς λειτουργεί το μηχάνημα που «παγιδεύει» τους αρουραίους και τους... στέλνει στο αλκοόλ

 

Παγίδες με αλκοόλ επιστρατεύει η Νέα Υόρκη για να «σωθεί» από τους αρουραίους Facebook Twitter
Το επίμαχο μηχάνημα

 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κουτί που «υποδέχεται» τους αρουραίους και στη συνέχεια τους στέλνει στη δεξαμενή με το αλκοόλ.

Οι αρουραίοι τελικά πνίγονται, σύμφωνα με τον Anthony Giaquinto, που εισήγαγε το εν λόγω μηχάνημα. Το τρωκτικό πεθαίνει στη δεξαμενή - που μπορεί να χωρέσει έως και 80 νεκρούς αρουραίους, ισχυρίζεται.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης της μηχανής, ο Anthony Giaquinto, άνοιξε το δοχείο, δείχνοντας αρκετούς νεκρούς αρουραίους που επέπλεαν σε ένα πράσινο υγρό.

Σε μια δοκιμή που κράτησε έναν μήνα και έγινε στο Μπρούκλιν, εκτιμάται ότι περίπου 107 τρωκτικά σκοτώθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αρχές της Νέας Υόρκης προσπαθούν πολύ καιρό να καταπολεμήσουν το πρόβλημα και έχουν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να μειώσουν τον πληθυσμό των αρουραίων χρησιμοποιώντας από μέτρα ελέγχου του ρυθμού γεννήσεων, μέχρι κάδους απορριμμάτων με ειδική προστασία.

Τον Ιούλιο του 2017, η πόλη ανακοίνωσε πρόγραμμα 32 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξόντωση χιλιάδων τρωκτικών με την τοποθέτηση κάδων, αργότερα δοκίμασαν ένα υγρό δόλωμα που θα μπορούσε να καταστήσει τους αρουραίους άγονους.

Ωστόσο, αυτοί οι μέθοδοι δεν λειτούργησαν και οι ελπίδες στρέφονται στις «παγίδες αλκοόλ» και τον λόγω μηχάνημα που μάλιστα διαφημίζεται ως φιλικό προς το περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα μέσα.

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια