ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δικαστική έρευνα για τον Σαλβίνι μετά την αγωγή της Ρακέτε

Δικαστική έρευνα για τον Σαλβίνι μετά την αγωγή της Ρακέτε Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Δικαστική έρευνα διατάχθηκε για τον Ματέο Σαλβίνι στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκηθεί τον περασμένο Ιούλιο εναντίον του για συκοφαντία, από την Καρόλα Ρακέτε πλοίαρχο του σκάφος Sea-Watch 3.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες, τις προηγούμενες ημέρες η Εισαγγελία της Ρώμης διαβίβασε στην αντίστοιχη του Μιλάνου, τόπο κατοικίας του Σαλβίνι, τον φάκελο της αγωγής. Η ενάγουσα στην αγωγή της ζητεί την κατάσχεση των λογαριασμών του Σαλβίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκεί ο πρώην υπουργός είχε διατυπώσει ορισμένα δυσφημιστικά και προσβλητικά σχόλια σε σχέση με την περιπέτεια του σκάφους της ΜΚΟ που κυβερνούσε η Ρακέτε και «έσπασε» την απαγόρευση του Σαλβίνι να αποβιβάσει τους πρόσφυγες που είχε διασώσει.

Η αντίδραση του Σαλβίνι υπήρξε εξίσου υπεροπτική: «με κατήγγειλε μία Γερμανίδα κομμουνίστρια, που εμβόλισε ένα σκάφος της Οικονομικής Αστυνομίας. Για εμένα είναι ένα παράσημο. Δεν θα υποκύψω, ποτέ», έγραψε στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter, ο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΜΚΟ Αλεσάντρο Γκαμπερίνι για λογαριασμό της Ρακέτε, ο «υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε πλήθος σχόλια μέσω των διαφόρων διαύλων επικοινωνίας που διαθέτει (τηλεοπτικές συνετεύξεις, βίντεο στο Facebook, αναρτήσεις στο Twitter), που δεν είναι νόμιμες εκφράσεις του αναφαίρετου δικαιώματος για κριτική, αλλά για επιθέσεις άσκοπες και συκοφαντικές κατά του προσώπου μου με απειλητικούς τόνους, άμεσα κι έμμεσα, που αφορούν και την ίδια την δικαστή Αλεσάντρα Βέλα του Ακράγαντα».

Στο κλίμα μίσους που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το επεισόδιο του Sea Watch3, που είχε λάβει και διεθνείς διπλωματικές διαστάσεις, o Σαλβίνι είχε χαρακτηρίσει την Ρακέτε «ψευτοπαληκαρού, εγκληματία, παράνομη, κακοποιό», εκφράσεις που σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής «είναι απολύτως ιδανικές για να παρακινήσουν νέα εγκλήματα, δημιουργώντας και τροφοδοτώντας μία μαζική και διαδεδομένη δίνη βίας, σε ευτυχώς λεκτικό επίπεδο, που έχει εκφρασθεί σε χιλιάδες συκοφαντικά επεισόδια».

Ο δικηγόρος της οργάνωσης κάνει λόγο για «ανεύθυνες, επιθετικές και ψευδείς δηλώσεις» και τονίζει: «εάν κάποιος τις κάνει σε ένα καφενείο, λέμε συνήθως πως είναι ανεύθυνος. Αλλά. όταν τις κάνει κάποιος που έχει θεσμικές αρμοδιότητες, μπορείτε κάλλιστα να αντιληφθείτε το ειδικό βάρος που έχει μία τέτοια εκφορά. Εμείς θεωρούμε πως αξίζει να ερευνηθεί δικαστικά, διότι δημιουργεί ως ένα μεγάλο ωστικό κύμα, μεγάλες αναταράξεις γύρω του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όσο κι αν νομίζει η κυρία Ρακέτε πως θα βρει υποστηρικτές μάλλον γελιέται. Δεν είναι σταυροφόρος, μια γυναίκα που έκανε κάτι παράνομο είναι. Ας ηρεμήσει λίγο. Δε θα ξεκινήσει επανάσταση κιόλας όπως νομίζει. Την επόμενη φορά ας το παίξει ανθρωπίστρια στη χώρα της. Δε μπορεί να επιβαρύνει την οικονομία μιας άλλης χώρας (αλλά παραδόξως ποτέ της δικής της) και να νομίζει πως θα τη γλιτώσει ή θα βγει ηρωίδα.