Ένα γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα δύο άνδρες σε μεγάλες ποινές φυλάκισης για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων παιδιών σε μία κατασκήνωση, σε περιστατικά που εκτείνονται σε μια 20ετία. Η αποκάλυψη τους στις αρχές της χρονιάς είχε σοκάρει τη γερμανική κοινωνία.  

 

Ο 56χρονος Andreas V καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης και ο 34χρονος Mario S σε 12. 

 

Οι δύο άντρες θεωρούνται ως οι κύριοι δράστες εκατοντάδων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε μια κατασκήνωση στην πόλη Λίγκντε, περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από το Ανόβερο. 

 

 Μαζί με έναν τρίτο ύποπτο, τον Heiko V κατηγορούνταν για συνολικά 450 περιστατικά, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν πως θύματα τους υπήρξαν πάνω από 40 παιδιά. Τα περιστατικά συνέβησαν από το 1998 έως το 2018, τα παιδιά θύματα τότε ήταν  ηλικίας 3 έως 14 ετών. 

 

Στη δίκη κατέθεσαν 33 μάρτυρες, ανάμεσα τους 16 θύματα και 12 συγγενείς τους. Πολλές καταθέσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. 

 

Οι επαναλαμβανόμενες κακοποιήσεις στο Λίγκντε ήρθαν στο φως στα τέλη Ιανουαρίου και προκάλεσαν κατακραυγή σε όλη τη Γερμανία εξαιτίας της αδυναμίας της αστυνομίας και των τοπικών αρχών να ανακαλύψουν νωρίτερα τα εγκλήματα. 

 

«Η σοκαριστική άγνοια και ο υπερβολικός εφησυχασμός για τους κινδύνους της σεξουαλικής βίας είναι εκτεταμένα στη Γερμανία», τονίζει o Γιοχάνες Βίλχελμ Ρέριγκ, που κατέχει τη θέση του επικεφαλής της δημόσιας αρχής που ερευνά περιπτώσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Σημειώνει πως μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας την περασμένη χρονιά υπήρξαν 2.500 τέτοιες έρευνες. 

 

«Για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τη σεξουαλική κακοποίηση χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις υπηρεσίας πρόνοιας για τη νεολαία, τη Δικαιοσύνη, τα νηπιαγωγεία και το σύστημα Υγείας» λέει. Προσθέτει πως απαιτείται αυστηρότερη νομοθεσία για την παιδική πορνογραφία τονίζοντας πως «πίσω από κάθε φωτογραφία και κάθε βίντεο υπάρχει μια πραγματική κακοποίηση παιδιού, συχνά με απίστευτη βαναυσότητα».   

 

 Με πληροφορίες από Guardian