Χονγκ Κογγκ: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες - Οι μαθητές δεν πήγαν σήμερα στα σχολεία

Χονγκ Κογγκ: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες - Οι μαθητές δεν πήγαν σήμερα στα σχολεία Facebook Twitter
0

Χιλιάδες μαθητές της δευτεροβάθμιες εκπαίδευσης και φοιτητές στα πανεπιστήμια του Χονγκ Κονγκ δεν πήγαν σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, στα μαθήματα τους.  

Πρόκειται για τη νεότερη κίνηση διαμαρτυρίες από τις πάμπολλες του τελευταίου καιρού με αίτημα περισσότερη δημοκρατία. 

Σύμφωνα με τους οργανωτές της πρωτοβουλίας, περίπου 10.000 μαθητές από συνολικά 200 σχολεία δεν πήγαν σήμερα στις τάξεις τους. Η μαθητική πρωτοβουλία γίνεται ενώ το κίνημα που ζητεί περισσότερη δημοκρατία έχει καλέσει σε διήμερη απεργία και νέες διαδηλώσεις. 

Το Σαββατοκύριακο η πόλη έγινε ξανά θέατρο βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους πολίτες και την αστυνομία. Το Σάββατο οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ σε κρατικά κτίρια, άναψαν φωτιές και επιτέθηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, έριξε πλαστικές σφαίρες, νερό με υδροφόρα οχήματα, ακόμα και προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα. 

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται εδώ και 14 συνεχόμενες εβδομάδες. Ξεκίνησαν με αφορμή μια αλλαγή της νομοθεσίας που θα επέτρεπε την έκδοση προσώπων στην ηπειρωτική Κίνα αλλά πλέον έχουν ευρύτερο περιεχόμενο με αιτήματα όπως το καθολικό δικαίωμα ψήφου και αιτήματα για διερεύνηση της αστυνομικής βίας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ