H 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Νέα Υόρκη και το πρώτο της μήνυμα κατακεραυνώνει τον Τραμπ

H 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Νέα Υόρκη και το πρώτο της μήνυμα κατακεραυνώνει τον Τραμπ Facebook Twitter
12

Με μήνυμα που κατακεραυνώνει τον Τραμπ συνόδευσε την άφιξή της στη Νέα Υόρκη η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 15 ημερών, κατά το οποίο διέσχισε τον Ατλαντικό με ένα ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα, η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ πέτυχε τον στόχο της και το ιστιοφόρο Malizia II έδεσε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

«Στεριά! Τα φώτα του Λονγκ Άιλαντ και της Νέας Υόρκης είναι μπροστά μας» ήταν η ανάρτησή της στο twitter, καθώς το ιστιοφόρο έφτανε στο Μανχάταν. Όμως στη συνέχεια έστειλε το πρώτο της μήνυμα στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Λίγο μετά από την άφιξή της, η 16χρονη επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ που αρνείται να «ακούσει την επιστήμη» και είπε ότι οι πυρκαγιές του Αμαζονίου ήταν «ένα σαφές σημάδι ότι πρέπει να σταματήσουμε να καταστρέφουμε τη φύση».

«Λέω να ακούσει την επιστήμη και προφανώς αυτός δεν το κάνει. Αν κανείς δεν μπορεί να τον πείσει για την κλιματική κρίση, δεν ξέρω πώς θα το πετύχω εγώ» είπε μιλώντας για τον Τραμπ.

H 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Νέα Υόρκη και το πρώτο της μήνυμα κατακεραυνώνει τον Τραμπ Facebook Twitter

Η 16χρονη Σουηδή, η οποία έχει εμπνεύσει ένα παγκόσμιο κίνημα κατά της απορρύθμισης του κλίματος, χαιρετούσε προς τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους περίπου 300 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να την υποδεχτούν στη μαρίνα του Μανχάταν, όπου ελλιμενίστηκε το Malizia II.

Η Γκρέτα αναχώρησε στις 14 Αυγούστου μαζί με τον πατέρα της με το Malizia II, με σκίπερ τον Πιερ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, για να παρευρεθεί στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα που διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Διεθνή
12

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ