Brexit: Η κυβέρνηση ζήτησε από τη Βασίλισσα να διακόψει την κοινοβουλευτική περίοδο

Brexit: Η κυβέρνηση ζήτησε από τη Βασίλισσα να διακόψει την κοινοβουλευτική περίοδο Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση ζήτησε από την βασίλισσα Ελισάβετ να διακόψει την κοινοβουλευτική περίοδο λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου μετά τις θερινές διακοπές στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, λίγες εβδομάδες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον μίλησε με την βασίλισσα και της ζήτησε να αναστείλει την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο κατά την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Οι ψηφοφορίες επί της Ομιλίας της Βασίλισσας είναι πιθανόν να διεξαχθούν την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, διευκρίνισε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το BBC, αυτή η κίνηση θα δώσει στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον την ευκαιρία να καθυστερήσει μέχρι την 14η Οκτωβρίου την Ομιλία της Βασίλισσας στο κοινοβούλιο, που περιλαμβάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτόν οι βρετανοί βουλευτές δεν θα έχουν τον αναγκαίο χρόνο για να ψηφίσουν νομοθεσία που θα αποτρέπει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Guardian, συνάντηση σχετικά με το κυβερνητικό αυτό σχέδιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη θερινή κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ.

Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν συνεδριάζει συνήθως για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων στο τέλος του Σεπτεμβρίου και τις αρχές του Οκτωβρίου, όταν τα βρετανικά πολιτικά κόμματα πραγματοποιούν τα ετήσια συνέδριά τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM