Ο Σαλβίνι απαγόρευσε σε πλοίο ΜΚΟ με πρόσφυγες να μπει στην Ιταλία

Ο Σαλβίνι απαγόρευσε σε πλοίο ΜΚΟ με πρόσφυγες να μπει στην Ιταλία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
2

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει σε ένα πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Mission Lifeline που διέσωσε μετανάστες να προσεγγίσει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, δήλωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου.

Μια σειρά πλοίων ανθρωπιστικής διάσωσης προσπάθησαν σκληρά στη διάρκεια του περασμένου χρόνου να οδηγήσουν μετανάστες που διέσωσαν στη θάλασσα στις ιταλικές ακτές, καθώς ο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, ακολουθεί σκληρή γραμμή. Διατηρεί τη στάση αυτή αν και η κυβέρνηση συνασπισμού η οποία περιλαμβάνει τη Λέγκα έχει εμπλακεί σε πολιτική κρίση.

Το πλοίο Eleonore μεταφέρει αυτή τη στιγμή 101 πρόσφυγες που διέσωσε στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Άξελ Στάιερ, επικεφαλής της Mission Lifeline, ο οποίος πρόσθεσε ότι τόσο οι ιταλικές όσο και οι μαλτέζικες αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αποβίβαση των μεταναστών στις χώρες τους.

Ο Στάιερ είπε πως οι επιβάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε πως ο καπετάνιος του σκάφους θα κατευθυνθεί σε μία από τις δύο χώρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Αν το σκάφος συναντήσει θαλασσοταραχή, θα πάει σε ένα λιμάνι», είπε ο Στάιερ, προσθέτοντας πως μόνο η Ιταλία και η Μάλτα είναι πιθανοί προορισμοί λόγω της θέσης του πλοίου. «Δεν εξαρτάται από τον κ. Σαλβίνι να αποφασίσει, αλλά από τον καπετάνιο», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα η Μάλτα επέτρεψε την αποβίβαση 356 μεταναστών που μετέφερε το διασωστικό σκάφος Ocean Viking μετά τη συμφωνία έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιραστούν ανάμεσά τους τους αιτούντες άσυλο.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, πέντε χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να δεχθούν δεκάδες μετανάστες που παρέμεναν επί εβδομάδες πάνω σε ένα άλλο διασωστικό σκάφος, το Open Arms, μετά την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να του επιτρέψει να δέσει, σε συμφωνία με την πολιτική των κλειστών λιμανιών που ακολουθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Αφού Γερμανική ΜΚΟ τους σώζει γιατί δεν τους πηγαίνει και στη Γερμανία, κάνοντας μια συμφωνία με την Ιταλία, ώστε να μην ταλαιπωρούνται κιόλας; Τι δεν καταλαβαίνω;