Μπολσονάρου: Δεν υπάρχουν πόροι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Μπολσονάρου: Δεν υπάρχουν πόροι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών Facebook Twitter
Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν τις φωτιές στην περιοχή Porto Velho, Βραζιλία. 18 Αυγούστου, 2019 © EPA
0

Με νέα δήλωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο επανήλθε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολοσονάρου λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι για την αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε την Πέμπτη πως η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος της Αμαζονίας, αφού δορυφορικές εικόνες έδειξαν φέτος αριθμό ρεκόρ πυρκαγιών.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, ο πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές. Δήλωσε επίσης πως ουδέποτε υποστήριξε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προσθέτοντας πως μιλούσε μόνο για τις υποψίες του.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας νωρίτερα κατηγόρησε τους ακτιβιστές από περιβαλλοντικές ομάδες για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο σε μία προσπάθεια να στρέψει σε άλλη κατεύθυνση την διεθνή κριτική για την αποτυχία του να προστατεύσει το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου.


«Σχετικά με το ζήτημα των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, που κατά τη γνώμη μου μπορεί να έχουν ξεκινήσει από ΜΚΟ επειδή έχασαν χρήματα, ποια είναι η πρόθεση τους; Να φέρουν προβλήματα στη Βραζιλία», ήταν η δήλωσή του σε συνέδριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM