«Για την ώρα δεν νιώθω ναυτία» - Το tweet της Γκρέτα Τούνμπεργκ για τον διάπλου του Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό

«Για την ώρα δεν νιώθω ναυτία» - Το tweet της Γκρέτα Τούνμπεργκ για τον διάπλου του Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό Facebook Twitter
1

H 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, η Γκρέτα Τουνμπεργκ, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μέρες την προσπάθεια διάπλου του Ατλαντικού με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, ενημέρωσε τους followers της για την πορεία του ταξιδιού της.

«Τρώω και κοιμάμαι καλά και για την ώρα δεν νιώθω ναυτία. Η ζωή στο Malizia II (σ.σ. το όνομα του σκάφους) είναι σαν να έχει κατασκηνώσει σε τρενάκι του λούνα παρκ», έγραψε στο Twitter. Ακόμα βέβαια το σκάφος απέχει περίπου 2.500 ναυτικά μίλια μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, τη Νέα Υόρκη. 

Ο Αύγουστος δεν θεωρείται η ιδανική περίοδος για ένα τέτοιο ταξίδι καθώς ακόμα είναι σε εξέλιξη η περίοδος των κυκλώνων στον Ατλαντικό. Εκτός από την Γκρέτα, στο αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό  επιβαίνουν ο πατέρας της Γκρέτα, ο καπετάνιος του πλοίου και ακόμα ένα άτομο. 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ελπίζει να καταφέρει να είναι στη Νέα Υόρκη πριν τις 21 Σεπτεμβρίου ώστε να πάρει μέρος στη Σύνοδο Δράσης για το Κλίμα που ξεκινάει τότε. Επίσης μετά στοχεύει να συμμετάσχει στο συνέδριο του ΟΗΕ για το κλίμα στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Σαντιάγο της Χιλής. 

Η Τούνμπεργκ αρνήθηκε να ταξιδέψει με αεροπλάνο στις ΗΠΑ εξαιτίας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχουν οι πτήσεις. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Τουνμπεργκ ταξίδεψε σε ευρωπαϊκές χώρες με τρένο. 

Το ιστιοπλοϊκό υποστηρίζεται από ηλιακά πάνελ και υποβρύχιες τουρμπίνες (που εκμεταλλεύονται τα υποθαλάσσια ρεύματα) για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για τον φωτισμό και τις επικοινωνίες του σκάφους, Δεν υπάρχει εγκατάσταση για μπάνιο στο σκάφος επομένως το πλήρωμα πρέπει να τα βγάλει πέρα με πλαστικούς κουβάδες. 

Σύμφωνα με τον καπετάνιο, τον Μπόρις Χέρμαν, το ταξίδι θα δείξει πως είναι δυνατόν να τα καταφέρεις χωρίς ορυκτά καύσιμα. «Αυτό μπορεί να είναι θετικό και συναρπαστικό. Η αλληλεγγύη στην Γκρέτα δεν περιορίζεται στους ακτιβιστές της οικολογίας» 

  

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ