«Φοβάμαι πολύ»: Στη δημοσιότητα οι δραματικές κλήσεις της 15χρονης Αλεξάντρα που δολοφονήθηκε

«Φοβάμαι πολύ»: Στη δημοσιότητα οι δραματικές κλήσεις της 15χρονης Αλεξάντρα που δολοφονήθηκε Facebook Twitter
0

Η οικογένεια της Αλεξάντρα Μακεσάνου, έδωσε στη δημοσιότητα τις δραματικές ηχογραφήσεις των κλήσεων της 15χρονης που δολοφονήθηκε από τα χέρια του απαγωγέα της στο Καράκαλ.

Η οικογένεια αναφέρει πως είναι οι κλήσεις της Αλεξάντρα προς τις αρχές, όσο είχε απαχθεί και ενώ καλούσε σε βοήθεια.

Η Αλεξάντρα, η οποία εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη δυτικά της πρωτεύουσας Βουκουρέστι, κάλεσε την αστυνομία τρεις φορές κατά την απαγωγή της. Μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η αναζήτηση, 19 ώρες αργότερα, ήταν ήδη νεκρή.

Ο Γκόργκι Ντίνκα, μηχανικός στο επάγγελμα, ομολόγησε πως σκότωσε τόσο την 15χρονη, αλλά και μια ακόμη 18χρονη που είχε εξαφανιστεί μερικούς μήνες πριν.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει κατακραυγή, οδηγώντας σε μαζικές διαμαρτυρίες και απολύσεις του αρχηγού της αστυνομίας της Ρουμανίας και άλλων αξιωματούχων. Ο υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε επίσης, λέγοντας ότι οποιοσδήποτε ένοχος για την καθυστέρηση της ανταπόκρισης της αστυνομίας θα πληρώσει.

«Παρακαλώ μείνετε μαζί μου στη γραμμή, φοβάμαι πραγματικά», είπε στην τελευταία κλήση της η 15χρονη, την οποία έκανε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Σε απάντηση, ο αξιωματικός της είπε ότι «δεν μπορεί να παραμείνει στη γραμμή», επειδή είχε άλλες κλήσεις, εξασφαλίζοντας ότι ένα περιπολικό θα είναι εκεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Γενική Επιθεώρηση Ρουμανικής Αστυνομίας δήλωσε στο BBC ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Η οικογένεια της Αλεξάντρα κατηγόρησε αξιωματούχους ότι δεν έλαβαν σοβαρά τις κλήσεις.  Το Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν τους δρόμους του Βουκουρεστίου, φωνάζοντας για την «ανικανότητα» των αρχών και ζητώντας περισσότερες κυβερνητικές απολύσεις.

Οι κρατικοί θεσμοί, οι πολιτικές δυνάμεις και οι Ρουμάνοι πολίτες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Νταντσίλα.

Η κ. Νταντσίλα τόνισε ότι «είναι πέντε μέρες από τότε που μας έπληξαν τα τρομερά γεγονότα στο Καρακάλ. Πρόκειται για μια συγκλονιστική περίπτωση, μια τραγωδία που μας έχει κλονίσει όλους [...] Η Ρουμανία πρέπει πολύ γρήγορα να ξεπεράσει αυτή την κρίση και τα θεσμικά όργανα που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια των πολιτών, πρέπει να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό, με τον τρόπο που θα έπρεπε να έχουν λειτουργήσει πριν από πέντε ημέρες και δυστυχώς απέτυχαν. Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις -κρατικά όργανα, πολιτικές δυνάμεις και πολίτες- για την καταπολέμηση του εγκλήματος, ενάντια σε όλες τις πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και βλάπτουν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας». Ανέφερε, δε, ότι έλαβε δέκα άμεσα μέτρα εναντίον εκείνων που απέτυχαν στην υπόθεση Καρακάλ.

Έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν αμέλεια από την πλευρά των αστυνομικών που έγιναν αποδέκτες της κλήσης στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 από τη 15χρονη αποφάσισε σήμερα η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας (DIICOT).

Όπως μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, η DIICOT διέταξε να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες ώστε να ασκηθεί δίωξη in rem για αμέλεια, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 298 του ρουμανικού Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τα τηλεφώνημα του θύματος στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Η δίωξη αφορά συγκεκριμένα την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Χθες, περίπου 100 μαθητές από σχολεία του Καρακάλ διαδήλωσαν στη μνήμη της 15χρονης και ακόμα ενός νεαρού κοριτσιού, της 18χρονης Λουίζας, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον 65χρονο Γκιόργκε Ντίνκα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM