Κύπρος: Παραμένει κρατούμενη η 19χρονη που είπε ψέματα για ομαδικό βιασμό - Με σκυμμένο κεφάλι στο δικαστήριο

Κύπρος: Παραμένει κρατούμενη η 19χρονη που είπε ψέματα για ομαδικό βιασμό - Με σκυμμένο κεφάλι στο δικαστήριο Facebook Twitter
3

Αναβλήθηκε η δίκη της 19χρονης Βρετανίδας, που κατηγορείται για δημόσια βλάβη, ύστερα από τις ψευδείς καταγγελίες της για ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Η 19χρονη έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν τις 10:00 με καλυμμένο πρόσωπο, παρακολουθώντας τη δικαστική διαδικασία σιωπηλή και εμφανώς καταβεβλημένη.

Η αρχή υπεράσπισης ζήτησε την αναβολή της δίκης, που θα γίνει τελικά αύριο καθώς ο δικηγόρος της απουσιάζει στο εξωτερικό αλλά και γιατί ο όγκος του μαρτυρικού υλικού είναι πολύ μεγάλος και χρειάζονται χρόνο για να τον μελετήσουν, όπως ανέφερε η δικηγόρος που αντικαθιστά τον δικηγόρο της.

Από πλευράς της η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση της φοβούμενη μήπως διαφύγει στο εξωτερικό, κάτι που ενέκρινε η δικαστής Τώνια Αντωνίου. Ως εκ τούτου η 19χρονη θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο που θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Η απόλυτη ανατροπή - Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

Το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου η καταγγελία της 19χρονης γύρισε μπούμερανγκ εναντίον της αφού σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι είχε δώσει ψευδή καταγγελία. Ως εκ τούτου αφέθηκαν ελεύθεροι οι επτά νεαροί από το Ισραήλ που τελούσαν υπό κράτηση σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από τις έρευνες αλλά και τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος των επτά ούτε και αλλά ευρήματα που να τους εμπλέκουν στην υπόθεση.

Η 19χρονη Βρετανίδα που προέβη στην καταγγελία πριν μερικές ημέρες κλήθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου όπου και άλλαξε την κατάθεσή της λέγοντας πως η συνεύρεση με τους νεαρούς έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν. Ομολόγησε επίσης ότι η ίδια τους προσκάλεσε και όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι την κινηματογραφούσαν ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη και προέβη στην σχετική καταγγελία.

Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των νεαρών είχε υποστηρίξει, πριν καν αποκαλυφθεί η ψευδής καταγγελία, πως η 19χρονη Βρετανίδα λέει ψέματα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και δουλειά της είναι να βρίσκει νεαρούς και να πίνουν ποτό.

 

Η αρχική καταγγελία της 19χρονης για τον «ομαδικό βιασμό»

Η καταγγελία της 19χρονης που είχε ισχυριστεί ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού απασχόλησε έντονα εκτός από τα κυπριακά και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. 

Συγκεκριμένα, το Times of Israel, επικαλούμενο το Channel 12, είχε δημοσιεύσει μέρος της μαρτυρίας της 19χρονης στην Αστυνομία, φέρνοντας στο φως όσα περιέγραψε στην κατάθεση της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ίδια είχε καταγγείλει στις αρχές ότι δύο από τους υπόπτους την κρατούσαν κάτω, πιέζοντας τα χέρια της, ενώ εκείνη έκλαιγε και τους έλεγε να την αφήσουν. Ισχυρίστηκε επίσης, όπως μεταδόθηκε, ότι οι φίλοι των δύο την βίασαν με τη σειρά και κάποιοι την χτύπησαν.

«Θυμάμαι μέχρι τη 1:00 περίπου. Οι φίλοι τους που δεν ήξερα, με βίασαν. Κάποιοι φορούσαν προφυλακτικά, κάποιοι όχι. Με πόνεσαν σε όλο μου το κορμί... Ένας από αυτούς με κρατούσε κάτω και μετά έβλεπα τουλάχιστον 12 πρόσωπα... Για μια ώρα, τον ένα μετά τον άλλο. Μετά που με άφησαν να φύγω λιποθύμησα. Μετά έφυγα τρέχοντας από το δωμάτιο, συνάντησα φίλους μου και με πήραν ημίγυμνοι στην κλινική», φέρεται να είπε στην αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της 19χρονης - Έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν

Η 19χρονη Βρετανίδα παραδέχθηκε σε νεότερη κατάθεσή της ότι έκανε ψευδή καταγγελία, αφού οι κατηγορούμενοι Ισραηλινοί είχαν παρουσιάσει βίντεο που έδειχνε ότι δεν υπήρξε κανενός είδους εξαναγκασμός σε σεξουαλική συνεύρεση. Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η 19χρονη και στο παρελθόν είχε κάνει παρόμοια καταγγελία για να εισπράξει αποζημίωση για ηθική βλάβη από ασφαλιστική εταιρεία.

Τελικά μετά τους πέντε που αφέθηκαν σχεδόν εξ αρχής ελεύθεροι, οι κυπριακές αρχές την Κυριακή προχώρησαν στην απελευθέρωση και των υπολοίπων επτά. Η εξέλιξη αυτή φέρνει εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση την κοπέλα που πλέον είναι αντιμέτωπη με τον νόμο, αφού πέραν των αρχών της Δημοκρατίας φέρεται πως θα αντιμετωπίσει και μηνύσεις από πλευράς Ισραηλινών.

Μάλιστα ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσωπεί ορισμένους εκ των εφήβων που κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό είπε ότι οι πελάτες του θα βρεθούν απέναντι από την Βρετανίδα που έκανε την κατηγορία. «Για κάθε μέρα που τα αγόρια βρίσκονται σε κράτηση - θα κινηθούμε νομικά εναντίον της» δήλωσε ο Νιρ Γιασλόβιτς. «Όπως υποστήριξα καθ 'όλη τη διάρκεια των εργασιών, δεν υπήρξε βιασμός. Οι νέοι που ήρθαν για διακοπές και μετατράπηκαν σε εφιάλτη θα πάνε σπίτι τους».

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και Καθημερινή Κύπρου

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να δω πώς θα σχολιάσουν τη μη συναινετική βιντεογράφηση όσοι σχολιαστές απαίτησαν τιμωρία των παλικαριών εξαιτίας της. Είναι γεγονός: οι επικλήσεις στα ατομικά δικαιώματα όταν υπάρχει στη μέση έγκλημα, είναι εκ του πονηρού ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.Απορώ γιατί δεν έχει δοθεί ως τώρα στη δημοσιότητα η φωτογραφία της κοπέλας όπως έχουν κατά καιρούς δοθεί οι φωτογραφίες ληστών.Μήπως δεν θεωρείται αρκούντως επικίνδυνη;
Και πάλι καλά να λεμε που κάποιοι από τους συμμετέχοντες βιντεοσκοπούσαν και έτσι μπόρεσαν να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες!Και για όσες και όσους διαφωνούν ας διαβάσουν ξανά το ρεπορτάζ που σχολιάζουν:"Η 19χρονη Βρετανίδα παραδέχθηκε σε νεότερη κατάθεσή της ότι έκανε ψευδή καταγγελία, αφού οι κατηγορούμενοι Ισραηλινοί είχαν παρουσιάσει βίντεο που έδειχνε ότι δεν υπήρξε κανενός είδους εξαναγκασμός σε σεξουαλική συνεύρεση. Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η 19χρονη και στο παρελθόν είχε κάνει παρόμοια καταγγελία για να εισπράξει αποζημίωση για ηθική βλάβη από ασφαλιστική εταιρεία"
Μήπως είχε προσχεδιάσει μία καταγγελία και τα πήρε όταν κατάλαβε ότι την βιντεοσκοπούν, διοτι θα της χαλούσαν το σχέδιο, κι ετσι αποφάσισε να επισπεύσει;