Μήνυση στη 19χρονη για τον fake ομαδικό βιασμό και αποζημιώσεις - Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί που αθωώθηκαν

Μήνυση στη 19χρονη για τον fake ομαδικό βιασμό και αποζημιώσεις - Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί που αθωώθηκαν Facebook Twitter
Πανηγυρικό κλίμα στο αεροδρόμιο του Ισραήλ καθώς επέστρεψαν οι άνδρες που είχαν κατηγορηθεί αδίκως για βιασμό στην Κύπρο
14

Στις 18 Ιουλίου, οι κυπριακές αρχές συνέλαβαν 12 ισραηλινούς  μετά την καταγγελία 19χρονης γυναίκας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας. Χθες η υπόθεση έληξε με απόλυτη ανατροπή καθώς η 19χρονη ομολόγησε πως δεν υπήρξε βιασμός και οι τελευταίοι επτά κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τελικά η 19χρονη που είχε εμφανιστεί ως θύμα βιασμού, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, αφού νωρίτερα κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου προκειμένου να εξεταστούν ασάφειες στην καταγγελία της. Ωστόσο στη συνέχεια ομολόγησε γραπτώς πως η καταγγελία της ήταν ψευδής. Παραδέχθηκε πως με κάποιους από τους υπόπτους ήρθε σε σεξουαλική επαφή και όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι εξ αυτών την κατέγραφαν σε βίντεο ενοχλήθηκε και θέλησε να τους εκδικηθεί. Η 19χρονη Βρετανίδα, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου όπου θα καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον της για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Ωστόσο αυτό δεν θα είναι το μόνο της νομικό πρόβλημα καθώς μετά την περιπέτειά τους, οι Ισραηλινοί κινούνται επίσης εναντίον της. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ, μερικοί από τους δώδεκα συλληφθέντες αναμένεται να προχωρήσουν σε αγωγές εναντίον της 19χρονης.

Σε δηλώσεις του στα Ισραηλινά ΜΜΕ ο Νιρ Γιαλόβιτς, ένας εκ των δικηγόρων της υπόθεσης, ανέφερε πως κάποιοι από τους επτά αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον της 19χρονης. Πρόσθεσε δε, ότι στις αγωγές θα ζητηθεί μεγάλο ποσό για κάθε μέρα που παρέμειναν υπό κράτηση, τονίζοντας ότι είχε δηλώσει επανειλημμένα πως δεν υπήρχε βιασμός.

Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ, οι δικηγόροι των νεαρών υπόπτων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της υπόθεσης. «Για μένα δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, είπε ο δικηγόρος Νιρ Γιάσλοβιτς ο οποίος εκπροσωπούσε τρεις από τους επτά υπόπτους. Ήξερα από την αρχή πως οι πελάτες μου ήταν αθώοι. Δεν έκαναν τίποτα σε αυτό το κορίτσι, συμπλήρωσε. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ευτυχές αυτό αποτέλεσμα. Όταν τους ανακοινώθηκε η απόφαση της αστυνομίας, ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι. Κάποιοι μάλιστα ξέσπασαν σε κλάματα», ανέφερε.

Μήνυση στη 19χρονη για τον fake ομαδικό βιασμό και αποζημιώσεις - Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί που αθωώθηκαν Facebook Twitter
Συγγενείς και φίλοι απομακρύνουν από το αεροδρόμιο άνδρες που είχαν κατηγορηθεί για ομαδικό βιασμό στην Κύπρο

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα και για το πώς θα κινηθούν οι Ισραηλινοί, ο κ. Γιάσλοβιτς δήλωσε πως θα φροντίσει οι πελάτες του να κινηθούν νομικά εναντίον της Βρετανίδας.

«Νομίζω πως το κορίτσι πρέπει να σκεφτεί σε τι υπέβαλε τα εφτά αυτά αγόρια, είπε συγκεκριμένα. Οι μέρες τους στην φυλακή ήταν τρελές για αυτούς αλλά και για μένα. Καταλαβαίνεται πως είναι ανήλικοι, μικρά παιδιά, εξήγησε και ήταν για αυτούς μια άσχημη εμπειρία. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι που είναι τώρα στο σπίτι τους» είπε.

Από πλευράς του ο δικηγόρος των τριών υπόπτων Ιωάννης Χαπάρης δήλωσε πως τα νέα ήταν πολύ ευχάριστα. «Η πραγματικότητα, είπε, είναι πως δεν αναμέναμε αυτή την εξέλιξη, παρόλο που επιμέναμε στην αθωότητα των πελατών μας. Από την αρχή αυτής της υπόθεσης ήμασταν δίπλα από τους πελάτες μας, δίπλα από τους συγγενείς τους. Λάβαμε τα σωστά δικαστικά μέτρα ώστε να ανακαλυφθεί κάποια μαρτυρία που εν τέλει οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε.

«Θεωρούμε», είπε, «πως η αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά για αυτή την υπόθεση. Ενήργησε πρόσθεσε με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και πείσμα για να έχουμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα». «Κάποιοι πελάτες θα προχωρήσουν με νομικές αγωγές, κάποιοι με καταγγελίες και δικαστικές αγωγές εναντίων της συγκεκριμένης κοπέλας», ανέφερε τέλος.

Λίγες ώρες μετά την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες στην Κύπρο, οι τελευταίοι επτά από μια ομάδα κατηγορούμενων ισραηλινών εφήβων έφθασαν στο Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής, και με δηλώσεις τους εκεί επανέλαβαν πως θα μηνύσουν την τουρίστρια. Οι Ισραηλινοί επανενώθηκαν με μέλη της οικογένειας στο αεροδρόμιο Ben Gurion στις 28 Ιουλίου 2019. 

Ένα προς ένα, τα αγόρια έφτασαν στο αεροδρόμιο Ben Gurion το βράδυ της Κυριακής, γιορτάζοντας την απελευθέρωσή τους και δηλώνοντας ότι η γυναίκα που τους κατηγόρησε ψευδώς, πρέπει να τιμωρηθεί.

Ένας από τους έφηβους Yona Golub, ο οποίος ήταν μεταξύ των αρχικά 12 κρατουμένων που είχαν αφεθεί ελεύθεροι νωρίτερα, δήλωσε στα εβραϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είχε έρθει να χαιρετήσει τους φίλους του και πρόσθεσε ότι σκόπευαν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Βρετανίδας. «Θα την μηνύσουμε για όσα μας προκάλεσε και για τη δυσφήμηση», είπε. «Περπατούσα στο δρόμο και με φώναζαν βιαστή».

Η Κύπρος θα αναλάβει νομικές ενέργειες εναντίον όσων βοήθησαν  με μαρτυρίες για το ψέμα, δήλωσε ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος σε μίντια του Ισραήλ. «Τις επόμενες ημέρες, το συμβούλιο υπουργών θα εγκρίνει την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος με κάμερες γύρω από την πόλη της Αγίας Νάπας, επειδή οι τουρίστες δεν πρέπει απλώς να είναι ασφαλείς, πρέπει να αισθάνονται ότι είναι ασφαλείς», πρόσθεσε.

Mε πληροφορίες από Times of Israel/ ΚΥΠΕ

Διεθνή
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Είναι απλό: ειδικά οι Βρετανίδες κοντεύουν να το κάνουν σύστημα. Πριν φύγουν για διακοπές κάνουν μια ωραιότατη ασφάλεια στη χώρα τους. Στη συνέχεια πάνε διακοπές σε πολυσύχναστα θέρετρα του εξωτερικού, καταγγέλλουν βιασμούς, τσεπώνουν την αποζημίωση της ασφάλειας και μετά αποσύρουν τις κατηγορίες πριν φτάσουν στο δικαστήριο. Εννοείται ότι η τακτική αποτελεί προσβολή τη στιγμή που χιλιάδες θύματα πραγματικών βιασμών εξευτελίζονται στα δικαστήρια προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Και αν σε αγγίξω με το δαχτυλακι μου είναι δολοφονική απόπειρα. Ο πολύς φανατισμός στις απόψεις ειναι βλαπτικός, ακομα και όταν η αρχική θεση ειναι σωστή. Υποστηρίζεις οτι ο βιασμός ειναι κακό πράγμα, αποκαλείς βιασμό κάτι απείρως μικρότερο, και με τον τρόπο αυτό ευτελίζεις τον ιδιο το βιασμό.
Όχι. Σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Σεξουαλικες ενεργειες κατά τη διάρκεια της πράξης στις οποίες δεν έχει συναινέσει το θύμα (βίαιες κινήσεις, αφαίρεση προφυλακτικού, κοκ) είναι επίσης βιασμός ακόμα και αν έχει συναινέσει στο σεξ αρχικά. Αλλά η βιντεοσκόπηση χωρίς τη συναίνεση της δεν είναι βιασμός. Είναι παράνομη, πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά δεν είναι βιασμός. Είναι σημαντικό να είμαστε ακριβείς και να μη τα μπερδεύουμε όταν πρόκειται για τόσο σημαντικά θέματα. Γίνονται παρά πολλοί βιασμοί ήδη, ούτως ή άλλως. Ας δώσουμε σημασία σε αυτούς και σε αυτά τα θύματα, χωρίς να παραπληροφορουμε και να αποπροσανατολιζουμε τον κόσμο.
Μπορεί να έχετε δίκιο νομικά.Τελικά σχολιάζουμε μακριά από την υπόθεση και με λίγες πληροφορίες. Αν πράγματι την βιντεοσκοπούσαν και αρνήθηκε βεβαίως δεν είναι βιασμός , αλλά τι ακριβώς συνέβη. Σε ξένα μέσα ούτε ελάχιστα ακούγεται το θέμα της βιντεοσκόπησης. Το μόνο που άκουσα εγώ ήταν ότι στην ομολογία της είπε ότι ήταν οργισμένη όταν άρχισαν να την βιντεοσκοπούν. Πώς το έδειξε και πως αντέδρασαν οι νεαροί.Η άποψή μου είναι ότι έπρεπε να τους κρατήσουν λίγο ακόμα. Αλλά όταν έχεις συγγενείς και δικηγόρους δώδεκα ατόμων, φορείς εκπροσώπησης από μια ξένη χώρα, τα ΜΜΕ,ελληνικά και ξένα, τον τουρισμό σου ως Κύπρος, την παρούσα συγκυρία με τη συνεργασία με το Ισραήλ και από την άλλη μια κοπέλα που ομολόγησε ότι αυτή τους κάλεσε, ε, είναι φανερό ότι νοιώθεις ανακουφισμένος ως αστυνομία, και κοιτάς να φύγει το θέμα από τα χέρια σου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ως αστυνομία έχεις όλη την αλήθεια.. Μια κοπέλα που θυμώνει, εν μέσω συνεύρεσης, που από το σεξ περνάει σε κάτι άλλο, που προσπαθεί να το σταματήσει κ.λ.π. που αυτή τη στιγμή είναι απλά με τη μάνα της, κι ένα δικηγόρο, νομίζω ότι θα έπρεπε να το ψάξουν περισσότερο
Άριστα θα κάνουν αν της υποβάλλουν μήνυση και ακόμη καλύτερα αν όταν δικαστεί της επιβληθούν οι βαρύτερες των ποινών.Το «πετώ λάσπη» πρέπει να τιμωρείται βαρύτατα.