Κύπρος: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ομαδικού βιασμού - Συνέλαβαν την 19χρονη και απελευθερώνουν τους Ισραηλινούς

Κύπρος: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ομαδικού βιασμού - Συνέλαβαν την 19χρονη και απελευθερώνουν τους Ισραηλινούς Facebook Twitter
Όλοι οι νεαροί που είχαν συλληφθεί για τον φερόμενο ως ομαδικό βιασμό αφήνονται ελεύθεροι, αλλά περνάνε χειροπέδες στην 19χρονη.
49

Σε ολική ανατροπή οδηγήθηκε η υπόθεση της καταγγελίας για ομαδικό βιασμό που έκανε η 19χρονη Βρετανίδα στην Κύπρο καθώς οι κατηγορούμενοι ως δράστες, αφήνονται ελεύθεροι.

Η υπόθεση που πήρε διεθνείς διαστάσεις και απασχόλησε εκτενώς τα βρετανικά μίντια, φαίνεται πως οδηγείται στο τέλος της, καθώς αποκαλύφθηκε πως βιασμός δεν υπάρχει. Στην υπόθεση συνέδραμε και η Interpol, ενώ εδώ και μέρες ήταν πρωτοσέλιδο στον κυπριακό και ισραηλινό Τύπο.

Το ΚΥΠΕ αναφέρει πως συνελήφθη σήμερα το πρωί η νεαρή, ηλικίας 19 ετών από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα. Η σύλληψή της έγινε για το αδίκημα της Δημόσιας Βλάβης. 

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και των επιστημονικών εξετάσεων αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί της 19χρονης δεν ισχύουν και πως η καταγγελία του βιασμού ήταν fake. Αναμένεται εντός της ημέρας να αφεθούν ελεύθεροι, οι επτά που τελούσαν υπό κράτηση για την υπόθεση.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη της 19χρονης αφότου έλαβε τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και των επιστημονικών εξετάσεων και η νεαρή κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση. Τότε ομολόγησε ότι η συνεύρεση με τους νεαρούς έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν. Ομολόγησε δε ότι η ίδια τους προσκάλεσε και  πως όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι την κινηματογραφούσαν ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη με αποτέλεσμα να κάνει την σχετική καταγγελία. Τις επόμενες ώρες οι νεαροί αναμένεται να οδηγηθούν στην ΑΔΕ Αμμοχώστου όπου και θα αφεθούν ελεύθεροι έχοντας περάσει σχεδόν δέκα μέρες υπό κράτηση.

Την Δευτέρα, η τουρίστρια αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για την εκδίκαση της υπόθεσης με το αδίκημα της πρόκλησης δημόσιας βλάβης.

Ο δικηγόρος των ανδρών που είχαν κρατηθεί για την υπόθεση, σε δηλώσεις του σε Ισραηλινά Μέσα ανέφερε: «όπως σας είχα πει δεν έγινε βιασμός. Οι νεαροί που βρίσκονταν για διακοπές στην Αγία Νάπα έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη. Σήμερα θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και στις οικογένειές τους. Η κυπριακή Αστυνομία έφερε εις πέρας την έρευνα της υπόθεσης, με πολύ επαγγελματισμό».

Το άκουσμα της είδησης έγινε δεκτό με πανηγυρισμούς, όπως αναφέρει το sigmalive. Ήδη στο χώρο έφθασαν από νωρίς εκπρόσωποι των Ισραηλινών Μέσων αλλά και συγγενικά πρόσωπα των νεαρών που διέμεναν στο νησί μας από την πρώτη μέρα που τέθηκαν υπό κράτηση οι νεαροί.

Μήνυση στη 19χρονη για τον fake ομαδικό βιασμό και αποζημιώσεις>>> Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί που αθωώθηκαν

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 μαθήματα που παίρνουμε απ' την ανατροπή στον «βιασμό» της 19χρονης απ' τους Ισραηλινούς

 

 

Διεθνή
49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Άλλοι τουρίστες (τονίζω το "τουρίστες") προσπαθούν να πετύχουν παχυλές αποζημιώσεις μέσω ψευδών καταγγελιών κατά ξενοδοχειακών μονάδων (για κακό φαγητό, κακή διαμονή και πάει λέγοντας), άλλοι μέσω ψευδών καταγγελιών για σεξουαλικά εγκλήματα. Είναι σύμπτωση που όλα αυτά άτομα έρχονται από την Μ. Βρετανία ή καλλιεργείται μια συγκεκριμένη τακτική σ' αυτήν την χώρα του να περνάμε ωραία τις διακοπές μας και μετά να ψαχνόμαστε να βγάλουμε τα λεφτά μας πίσω;
https://m.lifo.gr/now/world/246481/kypros-paramenei-kratoymeni-i-19xroni-poy-eipe-psemata-gia-omadiko-viasmo-me-skymmeno-kefali-sto-dikastirioΤελικά το είχε ξανακάνει η νεαρά για να πετύχει αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία. Οπότε έχουμε και λέμε αποδεδειγμένα πλέον και με ομολογία της ίδιας. 1) Με δόλο κατηγόρησε ψευδώς 10 νέους ανθρώπους για βιασμο.2) οι ΑΘΩΟΙ αυτοί νέοι κρατήθηκαν σε φυλακές μιας ξένης χώρας γνωρίζοντας ότι κατηγορούνται για ένα κακούργημα που αν δεν καταφέρουν να αποδείξουν την αθωότητα τους θα μείνουν πολλά χρόνια φυλακή3) Διασυρθηκαν ουσιαστικά σε όλο τον πλανήτη και το ψυχολογικό σοκ των ιδίων και των οικείων τους είναι ανυπολόγιστο για μένα.4) όλα αυτά τα κάνει κατ' επάγγελμα όπως προέκυψε και με σύστημα προκειμένου να αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος. Ακόμα μιλάνε κάποιοι για επίθεση στο υποτιθέμενο θυμα ( το οποίο ήταν και ο μόνος δράστης) και για πατριαρχία; Ρωτάω για να καταλάβω δηλαδή.
Είναι αισχρό να διαβάζεις σχόλια που επικεντρώνονται σε μία μεμονωμένη περίπτωση για να κάνουν ακραίο victimblaming, και να τσουβαλιάσουν όλες τις γυναίκες-θύματα βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης. Αμέσως να μιλήσουν για το πόσο αδικημένος είναι ο αντρικός πληθυσμός, την ίδια ώρα που οι στατιστικές μιλάνε από μόνες τους. Η Ελληνική κοινωνία είναι λες και ζει ακόμα στον μεσαίωνα.Αυτά από έναν άντρα.
1. Δεν είδα να κάνουν victim blaming. Tα θύματα σε αυτή την περίπτωση είναι οι άντρες που πέρασαν μια κόλαση κατηγορούμενοι αδίκως.2. Συγκεκριμένοι άντρες είναι αδικημένοι όπως και σε άλλες περιπτώσεις συγκεκριμένες γυναίκες είναι αδικημένες και γενικώς αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαροί άνθρωποι κρίνουμε ΑΤΟΜΙΚΑ την κάθε περίπτωση ανεξάρτητα απο το φυλο του καθενός.3. Δεν μας νοιάζει αν εισαι άντρας/γυναικα/άλλο και πώς αυτοπροσδιορίζεσαι όπως και δεν θα έπρεπε να νοιάζει κανένα. Αυτό που πρέπει να εχει σημασία ειναι αν ειναι αλήθεια αυτό που γραφεις ή οχι.4. Αν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάποιο ιδιότυπο "πόλεμο των φύλων" και ξεχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το φύλο τους ναι, ζουν στον περασμένο αιώνα.Αυτή είναι η άποψή μου και είναι σωστή ή λάθος ανεξάρτητα απο το χρωμα το φύλο μου και την καταγωγή μου.
Μήτσο, δεν έχεις άδικο. Αλλά απο το σχόλιό σου, μου δίνεται η εντύπωση οτι προσπαθείς να αποσπάσεις ητν προσοχή παο το γεογνός οτι όπως και να οτ κάνουμε, οι γυναίκες βιώνουν πιο πολλή σεξουλική παρενόχληση. Δεν είπε κανείς οτι θα έπρεπε να μην παίρνουμε στα σοβαρά ττην παρενόχληση πυο βιώνουν άντρες. Ίσα ίσα, είναι πρόβλημα. Αλλά για΄τι όταν μιλάμε για οτ τι βιώνουν οι γυναίκες, πρέπει κάποιος να πεταχτεί να θυμηθελί κάτι άλλο. Μια άλλη περίσταση θα ήτνα καλή για να ξεκινήσιε η ομιλία για κάποια άλλη ομάδα που βιώνει κάτι άσχημο. Αλλά γιατί πρέπει να αναφερθούμε σε όλους την ίδια στιγμή, υποκρινόμενοι οτι υπάρχει ισότητα;
Debbie μου, διάβασε τον τίτλο του θέματος και δες γιατί μιλάμε εδω. Μιλάμε για ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ και πέρασαν μια κόλαση.Ποιος προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή με το να "θυμηθει κάτι άλλο" ; ΝΑΙ. ΕΣΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ."Μια άλλη περίσταση θα ήτνα καλή για να ξεκινήσιε η ομιλία για κάποια άλλη ομάδα που βιώνει κάτι άσχημο. Αλλά γιατί πρέπει να αναφερθούμε σε όλους την ίδια στιγμή."Οπότε όταν βρεις ένα θέμα βιασμού πραγματικού, να κάτσει να σχολιάσεις. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, περιστάνετε κιόλας οτι όσοι είμαστε εντός θέματος περεκτρέπουμε την κουβέντα απο το ποίημα σας.
Οχι ότι το πήρες γραμμή αλλά victim blaming κάνατε επί 10 μέρες και οι πιο ...πειραγμένοι συνεχίζετε να κατηγορείτε τα παιδιά αυτά. ΑΥΤΑ τα παιδιά είναι τα θύματα.Και αυτής της μπιπ και του μισανδρισμού σας!
Οι απαντήσεις σας είναι το λιγότερο απογοητευτικές. Ανέλυσα εγώ ποιός έχει άδικο ή δίκιο στη συγκεκριμένη περίπτωση; Δεν με νοιάζει τι συνέβη και πως, το μόνο που σχολίασα είναι τα απαράδεκτα μηνύματα που βρίσκουν ευκαιρία μαζικά να την "πουν" τόσο στις γυναίκες και το #metoo, αλλά και σε όσους σχολιάζουν.Καλή ώρα ο Dimitris Kalogirou, που δεν ξέρει καν τι σημαίνει victim blaming και μιλάει για μισανδρισμό!
Άνοιξε λεξικό να ξεστραβωθεις!Λεξικό που σου εξηγεί πως θύμα είναι το θύμα και πως θύτης είναι ο θύτης.Γιατί βρίσκεσαι σε mode 1984 και λες το μαύρο άσπρο και τη μέρα νύχτα.
Κάτι τέτοια άτομα όπως η 19χρονη, κάνουν όλον τον κόσμο να αμφισβητεί τις πραγματικές καταγγελίες βιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων.Και αντί κάποιοι και κάποιες να συγκεντρωθούν σε αυτές τις fake καταγγελίες, τις δικαιολογούν κιόλας.
και αλλη μια ειδηση που περασε στα ψιλα:ουτε κι ο ροναλντο ειναι βιαστης τελικα! το μαθατε; οχι βεβαια! γιατι αραγε! να δουμε τί θα αποφανθει και η δικαιοσυνη για τον νειμαρ! μια απορια:αυτη η τυπισσα θα λεει στο εξης σε ολους τους ανδρες που θα γνωρισει οτι ειναι συκοφαντης; οχι,βεβαια! διοτι θα ξερει πως μαλλον δεν προκειται να κανει ποτε ξανα σεξ με κανεναν! αρα θα λεει(πιθανον,παντα)ψεμματα στους υποψηφιους εραστες της,αρα θα κανει τα ιδια για τα οποια τωρα κατηγορησε αυτους τους ισραηλινους! και το αστειο ειναι πως αν ελεγε την αληθεια εξαρχης,τωρα θα ειχαν καταδικαστει αυτοι οι τυποι,αλλα οταν σκαβεις τον λακκκο του αλλλουνου,πεφτεις ο ιδιος μεσα! να της μεταφρασουνε την παροιμια στα αγγλικα οι κυπριοι παρακαλω!
Γιατί είναι χειρότεροι από ζώα?Γιατί χρησιμοποίησαν προφυλακτικά? Ή γιατί ήταν ενήλικοι και γούσταραν να κάνουν σεξ όπως το είχαν φαντασιωθεί χωρίς να σε ρωτήσουν?
..τα ζώα δεν νομίζω ότι λειτουργούν έτσι.Ο... συγκεκριμένος τρόπος σεξουαλικής ψυχαγωγίας είναι ανθρώπινου γνωρίσματος.σ.σ.: Η κοπέλα συμμετείχε με την θέλησή της, όπως αποφάνθηκαν οι ιδικοί με την υπόθεση.
Εκατό φορές να είναι υπόλογος αυτός που βιντεοσκοπούσε χωρίς συναίνεση. Αλλά δεν καταλαβαίνω: γιατί είναι "χειρότερος/οι κι από ζώα" ο/οι άντρας/ες που συμμετέχει/ουν σε ομαδικό σεξ κι όχι η/οι γυναίκα/ες, όταν το όργιο λαμβάνει χώρα κοινή συναινέσει μεταξύ όλων; Ειδικά μάλιστα σε περιπτώσεις, όπου η γυναίκα συναινεί στο να απολαύσει ένα ολόκληρο "χαρέμι" επιβητόρων, ενώ εκείνοι απλώς αναγκάζονται να την μοιραστούν απολαμβάνοντας το σεξ σε... δόσεις!
Σοβαρολογείτε;Είναι εξωφρενικό το να σας ενόχλησε περισσότερο το σεξουαλικό κομμάτι της ιστορίας (αυτό σχολιάσατε) κι όχι τη συκοφαντία για βιασμό!!!Εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε 21ο αιώνα πως είναι τελείως απαράδεκτο να ηθικολογείτε προβάλλοντας τα δικά σας γούστα σαν το …καλό ή το ..πρέπον και μάλιστα να χαρακτηρίζετε άλλους με τέτοιον τρόπο;Το τι συμβαίνει μεταξύ συναινούντων ενηλίκων είναι πέρα από κάθε δημόσια κριτική. Μπορείτε άνετα να …κουτσομπολεύετε οποιονδήποτε θέλετε με οποιαδήποτε άλλη …Κατίνα, αλλά όχι στα ΜΜΕ.
Σιγά ρε όλοι σας! Ένας, ένας, Τζήζας Κράιστ, δηλαδή, έχουμε και καύσωνα :-Ρ@Ομόκεντρα,Τι εύμορφα που είναι, θαρρώ, τα άλογα του Φρίσλαντ! <3https://wallpapercave.com/wp/bvs92AN.jpgΕσένα ποια σου αρέσουν πιο πολύ;____________@WLGFQ "Μπορείτε άνετα να …κουτσομπολεύετε οποιονδήποτε θέλετε με οποιαδήποτε άλλη …Κατίνα"Α, όχι τέτοια δεν κάνουμε.Με τις "Κατίνες", που λες, εκτός των άλλων "κουτσομπολεύουμε" τις πολλές τους ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, τις πολλές τους αυτές ιστορίες που δεν κατήγγειλαν στην αστυνομία και -προφανώς- δεν πήγαν σε κάποια δίκη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Αν ήταν να πάνε σε δίκες όσοι έχουν ασελγήσει εις βάρος των "Κατίνων" δεν θα ακούγαμε όλη την μέρα και όλη την νύχτα τίποτις άλλο, που λέει ο λόγος.Να μερικά "Κατινίστικα" στατιστικά:"Out of every 1.000 sexual assaults 995 perpetrators will walk free":https://www.rainn.org/statistics/criminal-justice-systemΌσο για την Ιερή σου Αγανάκτηση να σου υπενθυμίσω ότι έχουμε ελευθερία του λόγου και ότι αυτό με (τον σχολιασμό σε άρθρα από) ΜΜΕ που λες είναι, κάπως, κουλαμάρα. Πάντως, αν όντως αποδεικνύεται ένοχη και δολοπλόκα η συγκεκριμένη γυναίκα, ελπίζω εκτός απ' την μύνηση που θα κατατεθεί σε αυτήν, να γίνει μύνηση και στην Κυπριακή Αστυνομία, διότι οι Ισραηλινοι κύριοι υποστηρίζουν ότι τους χτύπησαν τα Όργανα και τους έσπασαν μύτες κι αυτό είναι απαράδεκτο:"The police hit us, they broke our noses"https://m.jpost.com/Israel-News/Cyprus-rape-case-Israeli-suspects-claim-cops-British-tourists-hit-them-596071+Επίσης, θα πρέπει η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου στην Αγ. Νάπα να λογοδοτήσειη. καθόσον οι "υπηρεσίες" με κοπέλες, που αλιεύουν πελάτες προς κατανάλωση αλκοόλ, δεν νομίζω ότι είναι γνώρισμα τέτοιων επιχειρήσεων, αλλά ...έτερων, με αντικείμενο διακριτό."Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των νεαρών είχε υποστηρίξει, πριν καν αποκαλυφθεί η ψευδής καταγγελία, πως η 19χρονη Βρετανίδα λέει ψέματα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και δουλειά της είναι να βρίσκει νεαρούς και να πίνουν ποτό."https://m.lifo.gr/now/world/246481/kypros-paramenei-kratoymeni-i-19xroni-poy-eipe-psemata-gia-omadiko-viasmo-me-skymmeno-kefali-sto-dikastirio____________@ johnzik Είδες; Όλο εκπλήξεις!Η αλήθεια είναι ότι άτομα π.χ. που χλαπακίζουν μία ντουζίνα chems ή πίνουν 5 γαβάθες αλκοόλ απαφτώνουν μυαλό και σώμα για μπορούν να περιέλθουν στην κατάσταση να μαμήσουν και να μαμηθούν μηχανικά μέχρι πτώσεως τελικιάς με τον οποιοδήποτε, οπουδήποτε και περνούν την επόμενη μέρα ξερνώντας στην καλύτερη (...τα έχουμε δει) καθώς και άνθρωποι που δεν σέβονται, στοιχειωδώς, αυτόν που έχουν μπροστά τους οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, ναι, θεωρώ πως είναι ολίγον τι ζωντόβολα. (Και όχι μόνον αυτοί, αλλά ας μην πλατιάσω).Επίσης FYI είμαι του teetotalism, ανήκω σε αίρεση που το πρωί μου συνιστά να πίνομεν το χαμομήλι με το μέλι και το βράδυ το τσάι πράσινο μήλο με κανέλα. ____________@βασιλης βασιλειαδης Βασίλη μου άστο, φαντάσου να πρότεινε η τύπισσα σεξ στα παλληκάρια κι αυτοί να αρνιόντουσαν; Όλους θα τους έβγαζε αδερφές! Αμάν, αμάν.
Σοβαρολογείτε τώρα; Θα μας παίξετε το χαρτί «…τις πολλές τους αυτές ιστορίες που δεν κατήγγειλαν στην αστυνομία και -προφανώς- δεν πήγαν σε κάποια δίκη, για πολλούς και διάφορους λόγους…»Δηλ. προσπαθείτε να μας πείσετε πως πρέπει να θεωρούμε θύματα άτομα που δεν καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα «για πολλούς και διάφορους λόγους»; Σοβαρά;Προσπαθήστε τότε να βγάλετε από τον νου του οποιουδήποτε πως ο βασικός λόγος που δεν έγινε η καταγγελία είναι πως δεν υπέστησαν τίποτε απολύτως αξιόποινο.Αν θεωρεί οποιοσδήποτε πως υπέστη οτιδήποτε αξιόποινο αν μη τι άλλο, σήμερα, 21ο αιώνα, σε χώρα του Δυτικού Κόσμου, ΟΦΕΙΛΕΙ να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Τελεία. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες.Για την ακρίβεια ΑΝ δεν καταγγείλει το οποιοδήποτε έγκλημα, γίνεται συνένοχος σε πιθανά νέα παρόμοια εγκλήματα του θύτη του (αν η πρώτη που υπέστη τα αίσχη που έκανε ο Harvey Weinstein τον είχε καταγγείλει, προφανώς κάποιες κατόπιν θα είχαν γλιτώσει από αυτά).Για να είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ξεκάθαρος και να αποφύγω …κακόπιστες …αναγνώσεις του σχολίου μου επαναλαμβάνω πως μιλάω για εδώ και τώρα, όχι για την …Ινδία τον …16ου αιώνα.
Αυτή τη στιγμή, όπως «χειρίστηκε» δολίως, εξαρχής όπως φαίνεται, το περιστατικό η καταγγέλλουσα-μηνύτρια, προς ίδιο όφελος, επικαλούμενη βιασμό που ιατροδικαστικά, αποδεδειγμένα δεν υφίσταται στο παραμικρό, τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση ό,τι θα καταγγελθεί εκ μέρους της από εδώ και στο εξής. Θα αμφισβητηθεί, σίγουρα από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, σθεναρά, ως υποτιθέμενη και η άρνησή ή η μη συγκατάθεση της για τη βιντεοσκόπηση. Το όλο περιστατικό, από εδώ και στο εξής επιβαρύνει την ίδια πολύ. Κρίμα γιατί είναι ένα πολύ νέος άνθρωπος.
Η βιντεοσκοπιση πάρα την θεληση της κοπέλας εγινε. Ποτε θα καταλάβετε οτι αθέτηση της αρχικης συμφωνίας συνιστα αδικημα. Η μήπως τα ήθελε και τα επαθε όπως πολλοι θα υποστηριξουν? Η πατριαρχια καλα κρατεί
Η αθέτηση της αρχικής συμφωνίας ( ή μάλλον στο ότι ποτέ δεν υπήρξε σύμφωνη για βιντεοσκόπηση) προφανώς και συνιστά αδίκημα και μάλιστα σοβαρότατο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν συνιστά βιασμό. Έχεις αναλογιστεί τι πέρασαν δέκα μέρες στο κρατητήριο οι άνθρωποι αυτοί; Έχεις αναλογιστεί ότι ακόμα και οι οικογένειές τους μπορεί να μπήκαν σε σκέψεις οτι το παιδί τους είναι βιαστής. Έχεις ιδέα τι έκανε στον ψυχισμό τον δικό τους και των οικείων τους; Να τιμωρηθεί οποίος τόλμησε να βιντεοσκοπησει την κοπέλα χωρίς την συγκατάθεση της. Ότι προβλέπει ο νόμος. Όπως ακριβώς πρέπει να πληρώσει και η κοπέλα για τις πράξεις της. Γιατί αυτό που έκανε ήταν εγκληματικό.
Η πατριαρχία; Πάλι αυτή η ανοησία; Πάλι αυτή η καραμέλα;Μου βάζετε στο ίδιο σακί τον βιασμό με την μη σύμφωνη βιντεοσκόπηση που μπορεί απλά να το μετάνιωσε στην πορεία η 19χρονη και να έγινε παρεξήγηση. Μπορεί από όλους αυτούς να βιντεοσκόπησε ΕΝΑΣ. Θα την πατήσουν όλοι δηλαδή;Το γεγονός ότι δικαιολογείς την κοπέλα που πήγε να καταστρέψει τόσες οικογένειες, με εξοργίζει.
Προς το παρόν δεν έπαθε κάτι. Οι αδίκως κατηγορούμενοι έπαθαν...Και με τη τροπή που πήρε η υπόθεση, το βιντεοσκοπημένο υλικό (με ή χωρίς την συγκατάθεση της) δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, που είναι και το βασικότερο.Από την άλλη, σίγουρα, αυτό το βιντεοσκοπημένο υλικό (το ιδίου περιστατικού), θα διαλευκάνει περισσότερο (εκτός της ιατροδικαστικής εξέτασης και πορίσματος της), τη (δυσχερή) θέση της όσο αφορά τη συγκατάθεση και την επιθυμία της στις σεξουαλικές πράξεις.
"Η μήπως τα ήθελε και τα επαθε όπως πολλοι θα υποστηριξουν?"Το μονο που επαθε και θα παθει θα ειναι η τιμωρια για το ψεμα και τη συκοφαντια της. Και λυπαμαι που θα σ' το πω, αλλα ναι, αυτα τα ηθελε και τα επαθε. "Ποτε θα καταλάβετε οτι αθέτηση της αρχικης συμφωνίας συνιστα αδικημα"Αν συνιστα αδικημα οντως, να τους κατηγορουσε για το αδικημα που διεπραξαν και για αυτο να τιμωρουνταν. Να τιμωρουνταν για βιασμο ενω το υποτιθεμενο αδικημα ειναι αλλο? Δεν καταλαβαινεις οτι εσυ εισαι το ατομο που υποβιβαζεις την τραγικοτητα της πραξης του βιασμου οταν την εξισωνεις κ τη συγκρινεις με μια βιντεοσκοπηση? Αν ειναι κατι συστατικο της πατριαρχιας, ειναι η υπονομευση του ποσο τερατωδης πραξη ειναι ο βιασμος.
Δηλ. Τι μας λέτε; Πως καλά έκανε και …πήρε τη …δικαιοσύνη στα χέρια της και τους μήνυσε για βιασμό αντί για μη συναινετική βιντεοσκόπηση;Ή ό,τι μηνύοντάς τους απέφυγε τη δημοσίευση του βίντεο;Γιατί αν μιλάτε γενικά/ ακαδημαϊκά και όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν διαφωνεί κανείς αν και υπάρχουν σωρός δικαιολογημένων ενστάσεων. Π.χ. γιατί να μου απαγορεύεται η δημοσίευση βίντεο, φωτογραφιών ή ηχογραφήσεων όταν αυτή θα αποδείξει τους ισχυρισμούς μου σε οποιαδήποτε αντιδικία (πόσο μάλλον σε έγκλημα), ακόμη και να είναι προϊόντα μη συναίνεσης;Και κάτι τελευταίο: Εσείς πότε θα καταλάβετε πως η συκοφαντία είναι επίσης σοβαρότατο έγκλημα και δεν ισοφαρίζει με κανέναν τρόπο κανένα άλλο;
«Π.χ. γιατί να μου απαγορεύεται η δημοσίευση βίντεο, φωτογραφιών ή ηχογραφήσεων όταν αυτή θα αποδείξει τους ισχυρισμούς μου σε οποιαδήποτε αντιδικία (πόσο μάλλον σε έγκλημα), ακόμη και να είναι προϊόντα μη συναίνεσης;»Η οποιαδήποτε δημοσίευση ή κοινοποίηση οπτικοακουστικού υλικού, χωρίς τη συναίνεση των απεικονιζόμενων σε αυτό, απαγορεύεται από το νόμο καθώς εμπίπτει στους κανόνες περί προσωπικών, ευαίσθητων ή μη, δεδομένων. Ακόμη και για ένα βίντεο ή φωτογραφία που δημοσιοποιείται σε κάποια ιστοσελίδα "social media" ή προβολή βίντεο, χωρίς την αποδεδειγμένη συγκατάθεση των απεικονιζόμενων μπορεί να επιφέρει νομικές κυρώσεις στους λήπτες ή τους υπεύθυνους που δημοσιοποίησαν το ανάλογο υλικό.Αν, ας πούμε, πάτε σε ένα εστιατόριο να φάτε και ο ιδιοκτήτης του δημοσιοποίησε κάποιο βίντεο ή φωτογραφίες στο site της επιχείρησης για διαφημιστικό σκοπό (κάτι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό), στις οποίες διακρίνεστε χωρίς τη συγκατάθεση σας, έχετε δικαίωμα να κάνετε μήνυση με όλα τα συνεπακόλουθα.Σε περιπτώσεις που η συγκατάθεση των απεικονιζόμενων καθίσταται πρακτικώς αδύνατη, τότε πρέπει, τεχνικώς, να «θολωθούν» τα χαρακτηρίστηκα των προσώπων σε σημείο που να μην είναι ευδιάκριτα και αναγνωρίσιμα.Πριν αρκετά χρόνια, πριν ακόμα εμφανιστεί το διαδίκτυο στις ζωές μας, φωτογραφείο που στη βιτρίνα του τοποθέτησε, ως είθισται, φωτογραφίες-δείγματα των ανάλογων εργασιών του, μηνύθηκε από πελάτισσα της οποίας τοποθέτησε στη βιτρίνα φωτογραφία του γάμου της χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση της. Η πελάτισσα αξίωσε χρηματική αποζημίωση την οποία, μετά από δικαστική απόφαση, έλαβε ακέραια.
Συνηθισμένο φαινόμενο οι καταγγελίες για δήθεν βιασμούς. Ισως πολύ πιο διαδεδομένο από ότι φανταζόμαστε.Οι λόγοι πολλοί: χρήματα, εκδίκηση, εγωισμός, φιλαρέσκεια (κι ομως!), ψυχολογικά προβλήματα.
Υποκρισία. Δέχομαι το οτι σου φαίνεται ανήθικο το 12 άτομα, αν σου φαίνεται εξίσου ανήθικο και το σεξ μεταξύ 2 ανθρώπων. Αλλιώς, πώς να το πω, είσαι ψευτοκαθωσπρέπει. Δηλαδή αν κάνεις 12 φορές σεξ με τη σχέση σου, χάνεται εξίσου η ηθική; Είμαι τρας αν έχω κάνει συνολικά 1200 φορές σεξ με το σύντροφο, η επειδή με καουμπάει η ίδια &^^%$ συνέχεια, παραμένω αξιοπρεπής; Αν δε σου αρέσει μην το κάνεις και σεβαστό, αλλά να κράζεις ανθρώπους για τις επιλογές τους;
Όπως #metoo δεν σημαίνει, ελπίζω, πως όλοι οι άντρες είναι βιαστές, έτσι #faketoo δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν, δυστυχώς, πραγματικά θύματα βιασμών.Εγώ αναφέρθηκα σε υπόθεση που έχει πλέον κλείσει και αποδείχτηκε fake. Όταν και αν ο ηθοποιός καταδικαστεί για άλλη υπόθεση, αυτή θα είναι μια αληθινή μεν, αλλά ΑΛΛΗ υπόθεση.Κατανοώ σε κάθε περίπτωση τη δίψα για λαϊκά δικαστήρια, τα οποία φροντίζουν πάντα να προσαρμόζονται στα δεδομένα της εκάστοτε εποχής.
Οταν πας στις αρχές δεν λες "με βίασαν" και τέρμα. Περιγράφεις ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. Ας έλεγε "με βιντεοσκοπούσαν χωρίς συναίνεση" και θα καταδικαζονταν.Αυτό που πας να τη δικαιολογήσεις απο πάνω μπορεί να με κάνει έξω φρενών.Και δεν το λέω μόνο για τα παιδιά που περασαν άδικα έναν εφιάλτη, αλλα για το επόμενο θύμα πραγματικού βιασμού που θα έχει να αντιμετωπίσει το κίνημα #faketoo.Όποιος ενδιαφέρεται για τα πραγματικά θύματα πρέπει να καταδικάζει αυστηρότατα ηθικά και ποινικά τις ψευδείς καταγγελίες.
Τι λέτε βρε; Τράβηξαν βίντεο προσωπικές στιγμές και αυτό είναι βιασμός; Όχι δεν είναι βιασμός. Είναι αισχρό είναι αξιόποινο, επισύρει αυστηρές ποινές αλλά όχι δεν είναι βιασμός. Έχεις ιδέα τι είναι να κρατείται κάποιος σε ξένη χώρα για βιασμό και να ενημερώνει σχετικά φίλους και οικογένεια; Η κοπέλα πρέπει να τιμωρηθεί πολύ αυστηρά και αν θέλει βεβαίως να υποβάλλει μήνυση για την βιντεοσκόπηση.
Για ένα όνομα ζούμε όλοι... Έπρεπε να ανέβει το βίντεο στον ιστό ή να συμβεί τίποτα χειρότερο για να σκεφτούμε εκ των υστέρων τις ψυχολογικές και ηθικές συνέπειες πάνω στη κοπέλα;Δε λέω, να απολογηθεί για τη δυσφήμιση αλλά οχι να βγούνε και λάδι οπως φαινεται οι υπόλοιποι ενω και εκείνοι διέπραξαν αδίκημα.
Είναι βιασμός ο,τι δεν έχει συναινέσει. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε για να το.καταλαβεται; Επίσης τώρα κάνουν στο θύμα μυνηση οι άλλοι. Σου φαίνεται λογικό αυτος
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει βίντεο ή αν και αυτό ήταν ψέμα. Πλέον δεν ξέρεις. Και αλήθεια, το γεγονός ότι της δίνεις και ελαφρυντικό, είναι τραγικό.
Όχι δεν είναι, από τη στιγμή που το βιντεοσκοπημένο υλικό (εν αγνοία του ή των προσώπων που βιντεοσκοπήθηκαν), δεν δημοσιοποιήθηκε, διέρρευσε ή προβλήθηκε σε άλλο ή άλλα άτομα εκτός από τον λήπτη του. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποτελεί ποινικό αδίκημα με την ανάλογη βαρύτητα ανά περιστατικό, καθώς κοινοποιείται οπτικοακουστικό υλικό προσωπικών στιγμών ατόμου ή ατόμων, χωρίς τη γνώση και την συγκατάθεση τους, πρωτίστως για την βιντεοσκόπηση, εν συνεχεία για την κοινοποίηση ή πιθανό κίνδυνο κοινοποίησης σε τρίτους (εκτός συμμετεχόντων), του οπτικού υλικού.
Είμαι απολύτως βέβαιος πως με αφορμή παρόμοια περιστατικά, σε κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί από κατασυκοφαντημένους άντρες κάποια αντίστοιχη κίνηση του metoo.Είμαι πολύ περίεργος για τις συνέπειες που θα έχει η νεαρή Βρετανίδα.Γιατί άραγε είμαι βέβαιος πως ποτέ δεν θα δούμε τη φατσούλα της στα ΜΜΕ;
Από πού κι ως πού θεωρείτε πως όντως την βιντεοσκόπησαν και μάλιστα δίχως τη συναίνεσή της οπότε και πρέπει να καταδικαστούν;Είναι προφανές πως η κοπελίτσα δεν είχε κανέναν δισταγμό να συκοφαντήσει έναν σωρό κόσμο για έγκλημα που δεν διέπραξαν. Η φερεγγυότητα όσων ισχυρίζεται είναι τελείως αμφισβητήσιμη.Δεν νομίζετε πως αν όντως υπήρχε το βίντεο αυτό, θα το είχαν χρησιμοποιήσει οι αδίκως κατηγορούμενοι για να αποδείξουν την αθωότητά τους;Αν όντως έτσι συνέβη, θα ζητούσατε την καταδίκη τους για αυτό;