Μια 27χρονη αθλήτρια στην Αυστρία κατάφερε να γλιτώσει από τον απαγωγέα της που την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ενώ έκανε ποδήλατο, κάνοντάς του κομπλιμέντα για τις ορχιδέες του.


Την είδηση μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομική πηγή, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του αυστριακού Τύπου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Νάταλι Μπίρλι, επαγγελματίας αθλήτρια στο τρίαθλο και ποδηλάτισσα ηλικίας 27 ετών, είχε παρασυρθεί από ένα αυτοκίνητο, ενώ προπονούνταν την Τρίτη στην εξοχή στα περίχωρα του Γκραζ. Κατά την πτώση της η νεαρή γυναίκα έσπασε το χέρι της και επιπλέον ο δράστης τη χτύπησε με ένα ξύλο προτού τη μεταφέρει στο σπίτι του, χωρίς τις αισθήσεις της, σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

 

«Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, ήμουν καθισμένη, γυμνή και δεμένη, σε ένα παλιό σπίτι» αφηγήθηκε η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung. Στη συνέχεια, ο απαγωγέας την ανάγκασε να πιει αλκοόλ και επιχείρησε να τη στραγγαλίσει, κατόπιν να την πνίξει σε μια μπανιέρα γεμάτη με κρύο νερό, περιέγραψε η Μπίρλι.

 

Η 27χρονη κατάφερε να τον καλοπιάσει κάνοντάς του φιλοφρονήσεις για τις ορχιδέες που είχε φυτέψει. Στην αρχή, ήταν «γεμάτος μίσος», μετά ξαφνικά έγινε ευγενικός και της εκμυστηρεύτηκε ακόμα και το πάθος του για την κηπουρική αλλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια του, σύμφωνα με την 27χρονη. Εντέλει, η Νάταλι Μπίρλι κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα της να την αφήσει ελεύθερη και να την γυρίσει σπίτι της, μαζί και το ποδήλατό της.

 

Με τη βοήθεια του συστήματος GPS του ποδηλάτου της, η αστυνομία σύντομα εντόπισε το σπίτι του υπόπτου και τον συνέλαβε, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές. Ο άνδρας, ηλικίας 33 ετών, με ψυχολογικά προβλήματα, προφυλακίστηκε. Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ενδέχεται να είχε εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις απαγωγών κατά το παρελθόν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP - BBC