Κύπρος: Με συνδρομή της Interpol οι έρευνες για τον ομαδικό βιασμό της Βρετανίδας τουρίστριας

Κύπρος: Με συνδρομή της Interpol οι έρευνες για τον ομαδικό βιασμό της Βρετανίδας τουρίστριας Facebook Twitter
0

Με τη συνδρομή τις Interpol συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού Βρετανίδας τουρίστριας από ισραηλινούς στην Αγία Νάπα στην Κύπρο.


Την πληροφορία μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz η οποία συμπληρώνει ότι η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει άλλους τρεις Ισραηλινούς, ύποπτους για τον βιασμό, το DNA των οποίων εντοπίστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η εφημερίδα σημειώνει οι τρεις δεν έχουν συλληφθεί μαζί με τους 12 και ενδέχεται να έχουν φύγει από την Κύπρο και να βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι Κύπριοι ανακριτές αναμένεται να πάνε στο Ισραήλ και να ζητήσουν από ταξιδιωτικά γραφεία όπως παραδώσουν λίστες με τουρίστες οι οποίοι διέμεναν στο συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων τις μέρες όπου έγινε η σχετική καταγγελία. Όπως συμπληρώνει το Channel 12 πρόκειται να λάβουν δείγματα DNA προκειμένου να τα ταυτοποιήσουν με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στην σκηνή.

Το δημοσίευμα της Haaretz επικαλούμενο πληροφορίες, αναφέρει ότι η Αστυνομία δεν γνωρίζει τις ταυτότητες των τριών νέων υπόπτων ενώ, συμπληρώνει, εντοπίστηκαν δείγματα DNA δυο εκ των επτά κρατούμενων νεαρών στο δωμάτιο όπου φέρεται να έγινε ο βιασμός. Εντοπίστηκε και ένα τρίτο DNA ενός προσώπου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη. Η Haaretz λέει ότι τα δείγματα DNA που λήφθηκαν από τα ρούχα της 19χρονης Βρετανίδας ταυτίζονται με έναν άλλο ύποπτο και πάλι αγνώστου ταυτότητας. Επιπρόσθετα, στην Βρετανίδα εντοπίστηκαν δείγματα DNA κρατουμένων, οι οποίοι ανακρινόμενοι αρνήθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά δημοσιεύματα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν και άλλες εξετάσεις DNA. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους 36 καταθέσεις ενώ αναμένεται να λάβουν άλλες 20. Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση αναμένεται να έχει η κατάθεση της Βρετανίδας. Οι Αρχές έχουν συλλέξει διάφορα τεκμήρια από το δωμάτιο στην Αγία Νάπα, ωστόσο, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο δωμάτιο δόθηκε σε άλλους επισκέπτες, χωρίς προηγουμένως να έχει καθαριστεί.

Άλλο δημοσίευμα από τον ισραηλινό Τύπο αναφέρει ότι το επίμαχο βράδυ ο βασικός ύποπτος είχε αγνοήσει τις παρακλήσεις τις Βρετανίδας να σταματήσει και έγινε βίαιος. Τότε ήταν που ο ύποπτος, σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα, φώναξε τους φίλους του να μπουν μέσα στο δωμάτιο. Κάποιοι εξ αυτών παρακολουθούσαν, άλλοι παρενέβησαν στην συμπλοκή και άλλοι βιντεοσκοπούσαν την σκηνή στα κινητά τους.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ