Νότια Κορέα: Κατέρρευσε οροφή σε κλαμπ όπου διασκέδαζαν αθλητές - Δύο νεκροί

Νότια Κορέα: Κατέρρευσε οροφή σε κλαμπ όπου διασκέδαζαν αθλητές - Δύο νεκροί Facebook Twitter
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν- ανάμεσά τους αθλητές που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου- όταν κατέρρευσε οροφή σε κλαμπ στην πόλη Γκουανγκζού στη Νότια Κορέα.

Οι νεκροί είναι δύο Νοτιοκορεάτες 38 και 27 ετών οι οποίοι δεν ήταν αθλητές. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις 2 τα ξημερώματα (ώρα Νότιας Κορέας), όταν κατέρρευσε η οροφή, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν αρκετοί άνθρωποι που διασκέδαζαν εκείνη την ώρα στο κλαμπ.

Εννιά αθλητές τραυματίστηκαν, κανένας τους σοβαρά. Ήταν τέσσερις Αμερικανοί, δύο Νεαζηλανδοί, ένας Ολλανδός, ένας Ιταλός και ένας Βραζιλιάνος. Πρόκειται για παίκτες του πόλο, με εξαίρεση τον τελευταίο. Η πόλη Γκουανγκζού είναι περίπου 330 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, της Σεούλ, και φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Από τους αθλητές, οι τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρικό κέντρο του χωριού των αθλητών, καθώς είχαν πιο ελαφριά τραύματα. Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι μέλη της ομάδας τους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα ήταν στο κλαμπ όταν κατέρρευσε η οροφή.

«Χορεύαμε και ξαφνικά πέσαμε 5-6 μέτρα»

 

Ο αρχηγός της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, Ματ Σμολ, δήλωσε ότι η οροφή κατέρρευσε πάνω σε ανθρώπους που χόρευαν. «Απλά χορεύαμε και το επόμενο λεπτό πέσαμε 5-6 μέτρα και όλοι άρχισαν να τρέχουν έξω από το κλαμπ», είπε. «Πέσαμε πάνω στα κεφάλια άλλων ανθρώπων που ήταν από κάτω μας. Κάποιοι από αυτούς ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση», συμπλήρωσε ο αθλητής.

Στο συγκεκριμένο μπαρ διασκέδαζαν πάρα πολλοί αθλητές που είχαν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ευτυχώς όμως κανείς και καμία από την ελληνική αποστολή. Οι περισσότεροι έμαθαν για το θλιβερό συμβάν από τα μηνύματα που λάμβαναν από τους οικείους τους, αφού η ώρα ήταν πολύ προχωρημένη για την Κορέα και πιάστηκαν στην κυριολεξία στον ύπνο.

«Είχαμε μια συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα με τα κορίτσια και μετά πήγαμε κατευθείαν για ύπνο», μας έλεγε το πρωί ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης. Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι η μόνη που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα μπορούσαν τα μέλη της να είχαν βγει για ένα ποτό. Οι άνδρες αγωνίζονται σήμερα το μεσημέρι 14:00 τοπική ώρα με τους Γερμανούς για τις θέσεις 7-8 και ήταν στα δωμάτια τους από νωρίς, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα χωρίς ακόμα να έχει σταματήσει, ενώ και οι περισσότεροι κολυμβητές είχαν πρωινό ξύπνημα για τα προκριματικά αγωνίσματα του Σαββάτου.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ