Ανακοινώθηκαν τα μέλη της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον - Ποιοι αναλαμβάνουν τα σημαντικά υπουργεία

Ανακοινώθηκαν τα μέλη της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον - Ποιοι αναλαμβάνουν τα σημαντικά υπουργεία Facebook Twitter
0

Ο Ντόμινικ Ράαμπ θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ανακοινώθηκαν και άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 

Ο Ράαμπ υπήρξε υπουργός αρμόδιος για το Brexit αλλά αποχώρησε από την κυβέρνηση της Τερέζας Μέι διαφωνώντας με τους χειρισμούς και τη συμφωνία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τζόνσον εμπιστεύτηκε το υπουργείο Εσωτερικών στην Πρίτι Πατέλ, την πρώην υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης. Η 47χρονη Πατέλ είναι ινδικής καταγωγής, γεννημένη στη Βρετανία. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση της Μέι τον Νοέμβριο του 2017, όταν έγινε γνωστό ότι είχε συναντηθεί με Ισραηλινούς αξιωματούχους εν αγνοία του Λονδίνου, κάτι που παραβίαζε το διπλωματικό πρωτόκολλο.

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζάβιντ μετακινείται στο υπουργείο Οικονομικών, στη θέση του παραιτηθέντος Φίλιπ Χάμοντ. Υπουργός αρμόδιος για το Brexit στη νέα κυβέρνηση θα παραμείνει ο Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ο Μπέν Γουάλας θα είναι ο επόμενος υπουργός Άμυνας. Ο 49χρονος Γουάλας έχει υπηρετήσει μέχρι σήμερα μόνο σε θέσεις υφυπουργού. Μετά τις σχολικές σπουδές του ο Μπεν Γουάλας εργάστηκε ως δάσκαλος του σκι και στη συνέχεια μπήκε στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχερστ. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργάστηκε επίσης στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Το 2018 προειδοποίησε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ θα καθιστούσε τη Βρετανία πιο ευάλωτη σε επιθέσεις επειδή δεν θα μοιραζόταν πλέον πληροφορίες με τις Βρυξέλλες, μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Ο Τζόνσον διόρισε επίσης υπουργό Εμπορίου την Λιζ Τρας, 43 ετών. Η Τρας είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, όμως έχει δηλώσει ότι πλέον άλλαξε άποψη και ζητά να χρησιμοποιήσει η χώρα αυτήν την ευκαιρία της αποχώρησης για να μεταμορφώσει την οικονομία της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα παραμείνει στη θέση του και στη νέα κυβέρνηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM