Το μεγάλο «στοίχημα» της Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι και πώς θα τον εντυπωσιάσουν

Το μεγάλο «στοίχημα» της Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι και πώς θα τον εντυπωσιάσουν Facebook Twitter
2

Το προσωπικό θα χειροκροτήσει τον Μπόρις Τζόνσον όταν μπει στο σπίτι με το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία, όμως εκεί υπάρχει ένας «υπάλληλος» που εντυπωσιάζεται πολύ δύσκολα - η γάτα Λάρι. 

Ο Λάρι κατέχει επισήμως τον ρόλο του «Chief Mouser» στο Cabinet Office, μια θέση που χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πριν και ένα «στοίχημα» που κλήθηκαν να κερδίσουν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί της Βρετανίας τα τελευταία χρόνια.

Σε συνέντευξή της στους Sunday Times το 2016, η Τερέζα Μέι είχε δηλώσει χαρούμενη που βλέπει τον Λάρι, αλλά σημείωσε πως της αρέσουν περισσότεροι οι σκύλοι, καθώς μεγάλωσε μαζί τους στο σπίτι της. Η πρώην πρωθυπουργός είπε επίσης πως στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Λάρι «κρατάει τα ηνία» καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που περιμένει να καθίσει. Στην τελευταία ομιλία της δε, πριν την αποχώρησή της, η αστυνομία αποφάσισε να απομακρύνει την γάτα από τον χώρο για να μην διακόψει την Τερέζα Μέι. 

Το μεγάλο «στοίχημα» της Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι και πώς θα τον εντυπωσιάσουν Facebook Twitter
Το μεγάλο «στοίχημα» της Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι και πώς θα τον εντυπωσιάσουν Facebook Twitter

Σε κάθε περίπτωση, ο Λάρι δεν έχει ιδιαίτερες «κόντρες» με τους ανθρώπους εκεί, όσο με τον «αιώνιο εχθρό» του, Πάλμερστον από το Φόρεϊν Οφις, με τον οποίο έχουν τσακωθεί πάρα πολλές φορές μπροστά στις κάμερες. Κάποια στιγμή το 2016 χρειάστηκαν να παρέμβουν οι φρουροί ασφαλείας για να τους χωρίσουν και να σώσουν τον Πάλμερστον από τα νύχια του Λάρι. Ο Λάρι έχει επίσης δικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου σχολιάζει θέματα της επικαιρότητας. 


Ο Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο πριν την παραίτησή του, διέψευσε τις φήμες πως δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με τον Λάρι, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με την γάτα στα πόδια του. «Λυπάμαι που δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου. Ανήκει εδώ και το προσωπικό τον αγαπάει πάρα πολύ, όπως κι εγώ», είχε δηλώσει τότε. Τα μέσα ενημέρωσης είχαν σχολιάσει επίσης ως «κομβική στιγμή στις σχέσεις Βρετανίας-ΗΠΑ» το γεγονός πως επί πρωθυπουργίας Κάμερον, ο Λάρι άφησε τον Μπαράκ Ομπάμα να τον χαϊδέψει. Για την ιστορία, ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν εκείνος που έφερε τον Λάρι στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2011 σε ηλικία τότε τεσσάρων ετών από ένα καταφύγιο ζώων. 


Ο Τόνι Μπλερ μοιραζόταν την πρωθυπουργική κατοικία με τον βετεράνο Χάμφρεϊ, μια γάτα που ήδη τριγύριζε στους διαδρόμους για οκτώ χρόνια, πριν μετακομίσει η οικογένεια Μπλερ. Ξαφνικά όμως ο Χάμφρεϊ έφυγε από την Ντάουνινγκ Στριτ, πυροδοτώντας αντιδράσεις και σενάρια πως του έκαναν ευθανασία, με το πρωθυπουργικό γραφείο τύπου να προβαίνει τότε σε επίσημη ανακοίνωση, εξηγώντας πως ο γάτος μετακόμισε για λόγους υγείας. 

Το μεγάλο «στοίχημα» της Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι και πώς θα τον εντυπωσιάσουν Facebook Twitter

Εκτός από τον Λάρι και τον Χάμφρεϊ, ένας από τους διάσημότερους γάτους της Ντάουνινγκ Στριτ υπήρξε επίσης ο Γουίλμπερφορς που έμεινε εκεί για 13 χρόνια, «υπηρετώντας» τέσσερις πρωθυπουργούς από τον Έντουαρντ Χιθ μέχρι την Μάργκαρετ Θάτσερ. Η παλαιότερη καταγραφή «chief mouser» χρονολογείται από το 1929, όταν ζητήθηκε μια πένα την ημέρα για να ταΐζεται μια γάτα που ονομαζόταν Πίτερ. Τον Πίτερ διαδέχθηκαν δυο ακόμη Πίτερ και μια Πέτα, που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση επειδή δεν ήταν εκπαιδευμένη στην τουαλέτα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...Αντί να δούνε τι θα κάνουνε με το brexit και τον τραγικό Μπόρις Τζόνσον κάθονται και ασχολούνται με τον, κατά τα άλλα συμπαθή, Λάρι.