Ξαφνική ανακοίνωση από British Airways: Για λόγους ασφαλείας διακόπτονται οι πτήσεις για Κάιρο

Ξαφνική ανακοίνωση από British Airways: Για λόγους ασφαλείας διακόπτονται οι πτήσεις για Κάιρο Facebook Twitter
Η British Airways ανακοίνωσε πως διακόπτει για 7 ημέρες τις πτήσεις προς το Κάιρο για λόγους ασφαλείας
0

Η αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε  ότι διακόπτει για επτά ημέρες τις πτήσεις της από και προς το Κάιρο, για λόγους ασφαλείας.

Το BBC μεταδίδει πως η ανακοίνωση ήταν αιφνίδια και μάλιστα έγινε ενώ επιβάτες πτήσης που θα αναχωρούσε από το Χίθροου ετοιμάζονταν για επιβίβαση. Oι επιβάτες έμαθαν ξαφνικά πως δεν ξεκινά η επιβίβαση και πως η πτήση ματαιώνεται χωρίς να υπάρχει εναλλακτική για μια εβδομάδα.

Ξαφνική ανακοίνωση από British Airways: Για λόγους ασφαλείας διακόπτονται οι πτήσεις για Κάιρο Facebook Twitter
Επιβάτες της πτήσης για Κάιρο ενώ μαθαίνουν σήμερα πως δεν θα πετάξουν

«Επανεξετάζουμε διαρκώς τους κανονισμούς μας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια σε όλα τα αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο και διακόψαμε τις πτήσεις με προορισμό το Κάιρο για επτά ημέρες για προληπτικούς λόγους, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια εις βάθος αξιολόγηση». ανέφερε στην ανακοίνωσή της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίσει περισσότερα.

Ορισμένοι επιβάτες ανήρτησαν σε social media ενημερωτικές επιστολές που φέρεται να έλαβαν από την British Airways και περιείχαν μια παρόμοια πληροφορία. Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας και ότι εφαρμόζονται επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο».

Εξάλλου, το Λονδίνο συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν αεροπορικώς στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα, μολονότι, όπως διευκρινίζει, οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται στο βόρειο Σινά και όχι στα νότια.

Περίπου 415.000 Βρετανοί πολίτες επισκέφθηκαν την Αίγυπτο το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM