Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση, μετά από το ρατσιστικό παραλήρημα δύο γυναικών εναντίον Μουσουλμάνων επιβατών. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Νταλαμάν στην Τουρκία.

 

Οι γυναίκες απομακρύνθηκαν από την πτήση, ενώ προηγουμένως είχαν στραφεί κατά τρων μουσουλμάνων τους οποίους καθύβρισαν και κατηγορούσαν ως «τρομοκράτες» και «απειλή», σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων επιβατών.

 

Η πτήση της Thomas Cook από το Νταλαμάν με προορισμό το Λονδίνο, καθυστέρησε κατά μια ώρα και 20 λεπτά εξαιτίας του περιστατικού.

 

Ο Mario Van Poppel, ένας βέλγος πατέρας τριών παιδιών που ήταν στην πτήση, δήλωσε ότι η γυναίκα που φώναζε ήταν «ρατσίστρια» ενώ άλλες μαρτυρίες αναφέρουν πως ήταν εκτός εαυτού.

 

 

 

Οι δύο γυναίκες αρχικά ζήτησαν από το πλήρωμα να κατεβάσει τους άνδρες από το αεροσκάφος και εξαγριώθηκαν όταν φυσικά τους απάντησαν πως αυτό δεν θα γινόταν. Όλοι οι επιβάτες υποστήριξαν τους τρεις άνδρες που στοχοποιήθηκαν από τις γυναίκες, και ζητούσαν από το πλήρωμα να τις ηρεμήσει ή να τις διώξει.

 

Η εταιρεία Thomas Cook ανακοίνωσε ότι τελικά οι δύο γυναίκες ήταν αυτές που απομακρύνθηκαν από την πτήση λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς . «Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές«, αναφέρει. Η μία από τις γυναίκες που φαίνεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες να είχε το πιο ακραίο ξέσπασμα, υποστήριξε πως είχε πάθει κρίση πανικού, αλλά φυσικά αυτό δεν έγινε δεκτό ως δικαιολογία για τη συμπεριφορά της.