Υπόθεση Έπσταϊν: o δισεκατομμυριούχος «κολλητός» του Τραμπ που κατηγορείται για σεξ τράφικινγκ ανηλίκων

Υπόθεση Έπσταϊν: o δισεκατομμυριούχος «κολλητός» του Τραμπ που κατηγορείται για σεξ τράφικινγκ ανηλίκων Facebook Twitter
0

Η δίκη του βαθύπλουτου χρηματιστή που κατηγορείται για διακίνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών αγγίζει πλέον και το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ. Ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε δεχτεί ποινή – «χάδι» για αντίστοιχες κατηγορίες το 2008 στη Φλόριντα κατόπιν συμφωνίας με τον τότε εισαγγελέα στο Μαϊάμι και νυν υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Τραμπ, Αλεξάντερ Ακόστα.

Ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος χρηματιστής συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στο αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσι καθώς επέστρεφε με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Γαλλία και αμέσως του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες δημιουργίας δικτύου διακίνησης και σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων ανήλικων κοριτσιών στις κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και στη Φλόριντα.

Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκε σε χρηματοκιβώτιο στην έπαυλή του στο Μανχάταν, μια σειρά από φωτογραφίες κοριτσιών σε «άσεμνες και προκλητικές» πόζες.

Υπόθεση Έπσταϊν: o δισεκατομμυριούχος «κολλητός» του Τραμπ που κατηγορείται για σεξ τράφικινγκ ανηλίκων Facebook Twitter
Κατά τη χθεσινή απαγγελία των κατηγοριών εναντίον του 66χρονου χρηματιστή

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν επιφέρουν ως και 45 χρόνια φυλάκιση αν καταδικαστεί ενώ ήδη έχει ξεσπάσει κατακραυγή για το γεγονός ότι ενώ είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο κατηγορητήριο προ δεκαετίας στη Φλόριντα, την είχε γλιτώσει τότε με ποινή «χάδι» κατόπιν συμφωνίας με τον νυν Υπουργό Εργασίας του Προέδρου Τραμπ, Αλεξάντερ Ακόστα.

Ο ίδιος ο Ντόναλν Τραμπ ανήκε στον κύκλο των πλούσιων και επιφανών φίλων του Έπσταϊν, όπως και ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αλλά και ο Πρίγκηπας Ανδρέας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Έπσταϊν χρησιμοποίησε υπαλλήλους του για να κανονίζει σεξουαλικά ραντεβού με νεαρά κορίτσια στην κατοικία του στη Νέα Υόρκη, κάποια από τα οποία του είχαν δηλώσει ότι είναι ανήλικα. Ο μεγαλοχρηματιστής κατηγορείται ότι τις παρέσερνε στο σπίτι του όπου της έβαζε να κάνουν γυμνές μασάζ, και στη συνέχεια εκείνος αυνανιζόταν και παράλληλα θώπευε τα γεννητικά τους όργανα, χρησιμοποιώντας συχνά και sex toys.

Υπόθεση Έπσταϊν: o δισεκατομμυριούχος «κολλητός» του Τραμπ που κατηγορείται για σεξ τράφικινγκ ανηλίκων Facebook Twitter
Ο Έπσταϊν σε παλαιότερη φωτογραφία με νεαρή κοπέλα αγνώστων στοιχείων

Τα κορίτσια αμείβονταν με εκατοντάδες δολάρια σε μετρητά για κάθε συνάντηση και μετά την «πρόσληψή» τους, καλούνταν να επιστρέφουν τακτικά στην έπαυλη για να κακοποιηθούν ξανά, σύμφωνα με τι κατηγορητήριο στο οποίο επίσης αναφέρεται ότι ο Έπσταϊν «είχε δημιουργήσει ένα παρόμοιο δίκτυο κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών στη Φλόριντα».

Το 2008 μετά από σειρά καταγγελιών και δημοσιευμάτων για τα εκτός ελέγχου σεξουαλικά πάρτι που διοργάνωνε στη Φλόριντα με τη συμμετοχή ανήλικων κοριτσιών, είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχες κατηγορίες αλλά τελικά καταδικάστηκε μετά από μυστική συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς κατήγορους - ένας εκ των οποίων ήταν ο τότε Εισαγγελέας στο Μαϊάμι και νυν Υπουργός Εργασίας του Προέδρου Τραμπ, Αλεξάντερ Ακόστα – μόλις σε 18μηνη φυλάκιση για αποπλάνηση ανηλίκων.

Προσκομίζοντας έγγραφα που είχαν παραμείνει σφραγισμένα μέχρι χθες, οι ενάγοντες απεύθυναν στον Έπσταϊν την κατηγορία οργάνωσης δικτύου sex trafficking, κατά το οποίο διακινούνταν δεκάδες ανήλικα κορίτσια ανάμεσα στην έπαυλή του στο Μανχάταν και στο πολυτελές φρούριό του στο Palm Beach της Φλόριντα.

Υπόθεση Έπσταϊν: o δισεκατομμυριούχος «κολλητός» του Τραμπ που κατηγορείται για σεξ τράφικινγκ ανηλίκων Facebook Twitter
Με τον Ντόναλντ Τραμπ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες αργά χθες το βράδυ ότι ο Αλεξάντερ Ακόστα οφείλει να παραιτηθεί άμεσα εξαιτίας της «ασυνείδητης συμφωνίας» που έκανε με τον κατηγορούμενο το 2008, ενώ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Μπιλ Κλίντον δηλώνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τα «τρομερά εγκλήματα» που συνδέονται με τον Έπσταϊν.

Το 2002, σε ρεπορτάζ του περιοδικού New York για τον Τζέφρι Έπσταϊν, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε περιγράψει τον κατηγορούμενο διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων (κοινώς "money manager") ως «φανταστικό τύπο που λέγεται ότι του αρέσουν όπως κι εμένα οι όμορφες γυναίκες, και ειδικά οι μικρούλες».

Στο ίδιο άρθρο, ο Έπσταϊν χαρακτηριζόταν ακόμα κι από άτομα του στενού του κύκλου ως «μυστηριώδης», όπως μυστηριώδεις έμοιαζαν να είναι και οι πήγες του τεράστιου πλούτου που είχε συγκεντρώσει. Ένας μάλιστα από τους συνεργάτες του τον είχε παρομοιάσει με τον Μάγο του Οζ, υπονοώντας ότι πίσω από την κουρτίνα υπήρχαν πολύ λιγότερα από ότι δήλωνε όλη αυτή η επίφαση χλιδής:

«Ο Έπσταϊν φέρεται να διακινεί πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό πλούσιων πελατών, η λίστα αυτών των πελατών του όμως αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Αν και δηλώνει οικονομολόγος, είναι πρώην δάσκαλος μαθηματικών και παρόλο που φαίνεται να συντηρεί έναν κύκλο επιφανών επιστημόνων, ο ίδιος δεν έχει πτυχίο ανώτατης σχόλης. Ενώ για πάνω από δέκα χρόνια, παρουσιαζόταν δεσμευμένος με την Γκίσλεϊν Μάξγουελ, κόρη του αποθανόντος σε μυστηριώδεις συνθήκες τιτάνα των media Ρόμπερτ Μάξγουελ, ζει ως εργένης τριγυρνώντας τον πλανήτη με το στόλο του από ιδιωτικά τζετ σε αναζήτηση επενδυτικών στόχων. Το σπίτι του θεωρείται η πιο ακριβή ιδιωτική κατοικία στο Μανχάταν παρότι ο ίδιος έχει ως βάση για τις δραστηριότητές του ένα ιδιωτικό νησί στις Παρθένες Νήσους. Ο ίδιος παρουσιάζεται σαν φιγούρα τύπου Γκάτσμπι με αινιγματικό και σκιώδες παρελθόν. Του αρέσει να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι είναι πάμπλουτος και καλλιεργεί μια αύρα απόμακρου δισεκατομμυριούχου. Το όλο πράγμα είναι εξαιρετικά περίεργο...»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ