Η αντίδραση παρουσιαστών του CBS τη στιγμή του σεισμού στη Καλιφόρνια - Πυρκαγιές και ζημιές σε κτίρια

Η αντίδραση παρουσιαστών του CBS τη στιγμή του σεισμού στη Καλιφόρνια - Πυρκαγιές και ζημιές σε κτίρια Facebook Twitter
0

Ζημιές και φυσικά τον τρόπο στους κατοίκους προκάλεσε ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια χτες το βράδυ, τοπική ώρα.

Είναι ο δεύτερος ισχυρός σεισμός στην περιοχή μέσα σε λίγες ημέρες.

Ακολούθησαν τουλάχιστον 16 μετασεισμοί μεγέθους 4 βαθμών και άνω, ανέφερε το USGS, το οποίο προειδοποίησε επίσης για πιθανότητες 50% τουλάχιστον να σημειωθεί μια ακόμα δόνηση μεγέθους 6 βαθμών τις επόμενες ημέρες.

Η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ Πέγκι Μπρίντεν δήλωσε τηλεφωνικά: «Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρίτζκρεστ Τζεντ Μακλάφλιν δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόνο ελαφρείς τραυματισμοί.

Ο νεότερος σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια ύστερα από τη δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, δήλωσε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech).

Ο κυβερνήτης Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ζήτησε τη βοήθεια των ομοσπονδιακών δυνάμεων και έθεσε στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (OES).

Το Ρίτζκρεστ έχει να αντιμετωπίσει έναν σημαντικό αριθμό πυρκαγιών, οι περισσότερες εκ των οποίων προκλήθηκαν από σπασμένους αγωγούς αερίου, δήλωσε ο Γκιλαρντούτσι. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αναφορές ότι κατέρρευσε ένα κτίριο στη μικρή πόλη Τρόνα. Λόγω της κατολίσθησης που προκλήθηκε έκλεισε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου 178 στην κομητεία Κερν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο ανέφερε νωρίτερα ότι ο σεισμός προκάλεσε κάποιες ζημιές σε κτίρια. «Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», έσπευσε να ενημερώσει η πυροσβεστική με ανάρτησή της στο Twitter. 

Ενδεικτικό του ισχυρού σεισμού είναι ότι παρουσιαστές του CBS που ένιωσαν το στούντιο να κουνιέται διέκοψαν έντρομοι  την μετάδοση.

«Έχει αρκετή διάρκεια» ανέφεραν στον αέρα, ενώ ήταν σε επαγρύπνηση για να απομακρυνθούν σε περίπτωση που κάποιο αντικείμενο έπεφτε.

Δείτε πώς αντέδρασαν στο βίντεο που ακολουθεί:

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ