Ο Τραμπ είπε για αεροδρόμια το 1775 και οι επικριτές του γελούν - Τι απάντησε για τα λάθη στην ομιλία

Ο Τραμπ είπε για αεροδρόμια το 1775 και οι επικριτές του γελούν - Τι απάντησε για τα λάθη στην ομιλία Facebook Twitter
1

Θυμηδία προκάλεσε στους επικριτές του ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, είπε ότι στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας ο αμερικανικός στρατός κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του τα βρετανικά αεροδρόμια, το 1775.

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσουν ένα πρωτοφανές θέαμα, με υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ιστορική αναδρομή στον «Ιούνιο του 1775» και μίλησε για τις μάχες που έδωσαν οι δυνάμεις των αμερικανικών αποικιών. «Ο στρατός μας κατέστρεψε τις επάλξεις, ανέλαβε τον έλεγχο των αεροδρομίων, έκανε όλα όσα έπρεπε να κάνει», είπε ο Τραμπ.

Παρά τον «αναχρονισμό» αυτόν, στην ίδια ομιλία ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στους αδελφούς Ράιτ, τους πρωτοπόρους που πραγματοποίησαν την πρώτη επιτυχημένη πτήση με μηχανοκίνητο αεροσκάφος το 1903.

Οι προσεκτικοί ακροατές του επισήμαναν και ένα δεύτερο ιστορικό λάθος στην ομιλία, όταν ο Τραμπ μίλησε για την μάχη για τον έλεγχο του Φρουρίου ΜακΧένρι – μόνο που η συγκεκριμένη μάχη δόθηκε στον Αγγλοαμερικανικό πόλεμο του 1812-15 και όχι στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, 40 χρόνια πρωτύτερα.

Η απάντηση του Τραμπ για τους ιστορικούς αναχρονισμούς

Στη βλάβη του ότοκιου εν μέσω της βροχής επέρριψε ο Ντόναλντ Τραμπ την ευθύνη για τους αναχρονισμούς που περιείχε η ομιλία του στους εορτασμούς για την 4η Ιουλίου.

Μιλώντας στο πλήθος ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις "κατέλαβαν τα αεροδρόμια" κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, τη δεκαετία του 1770. Κάτι προφανώς αδύνατον, αφού δεν υπήρχαν αεροδρόμια τον 18ο αιώνα.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τη γλωσσική παραδρομή του, ο Τραμπ είπε αρχικά ότι το οτοκιού χάλασε (χρησιμοποίησε μάλιστα τη λέξη «καπούτ») και κατόπιν ότι δυσκολευόταν να διαβάσει την οθόνη στη βροχή.

«Φαντάζομαι ότι η βροχή χάλασε το ότοκιου», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο. «Ήξερα πολύ καλά την ομιλία και έτσι κατάφερα να την εκφωνήσω χωρίς οτοκιού, αλλά το οτοκιού πράγματι χάλασε και ήταν δύσκολο να το διαβάζω έτσι κι αλλιώς, λόγω της βροχής. Παρά τη βροχή, ήταν μια φανταστική βραδιά», είπε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια