Ο γερουσιαστής του Οχάιο Ρομπ Πόρτμαν, είναι πλέον ο πρώτος Ρεπουμπλικανός πολιτικός που υποστηρίζει ανοιχτά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Η είδηση έχει δημιουργήσει αίσθηση στις ΗΠΑ, καθώς ο Πόρτμαν δεν είναι ένα απλό στέλεχος του κόμματος αλλά από τα πιο σημαντικά και μάλιστα υπήρξε βασικός σύμβουλος του Mitt Romney κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας,

 

 Ο Πόρτμαν έκανε στροφή 180 μοιρών στις απόψεις του λόγω του γιου του που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

 

Το 1996, ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, o γερουσιαστής είχε ψηφίσει υπέρ μιας νομοθετικής πράξης που ορίζει το γάμο ως πράξη που τελείται αποκλειστικά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και η οποία αποκλείει τους ομοφυλόφιλους από φορολογικές διευκολύνσεις, επιδόματα και παροχές.

 

Όμως εδώ και δύο χρόνια, ο Πόρτμαν και η σύζυγός τους άρχισαν να αλλάζουν απόψεις, κυρίως λόγω του ομοφυλόφιλου γιού τους. «Έφτασα στο σημείο να πιστεύω ότι εάν δύο άνθρωποι είναι έτοιμοι να δεσμευτούν πως θα αγαπιούνται και πως θα φροντίζει ο ένας τον άλλον για μια ζωή, και στις καλές και στις κακές στιγμές, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να τους στερεί τη δυνατότητα να παντρευτούν», έγραψε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής σε εφημερίδα του Οχάιο. 

 

Συγκινημένος ο 21χρονος γιος του Γουίλ, δήλωσε με tweet ιδιαίτερα υπερήφανος για τον πατέρα του.

 

 

Ο Πόρτμαν με τον γιο του
Ο Πόρτμαν με τον γιο του

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr