«Πλούσια, κακομαθημένη Γερμανίδα»: Οργισμένος ο Σαλβίνι με την απελευθέρωση της Κάρολα Ρακέτε

«Πλούσια, κακομαθημένη Γερμανίδα»: Οργισμένος ο Σαλβίνι με την απελευθέρωση της Κάρολα Ρακέτε Facebook Twitter
5

Ο Ματέο Σαλβίνι δεν κρύβει την οργή του για την απελευθέρωση της Κάρολα Ράκετε και καταφέρεται εναντίον της δικαστίνας που έλαβε τη σχετική απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτικά υποκινούμενη» και προτρέποντάς την να εγκαταλείψει τη θέση της και να θέσει υποψηφιότητα με ένα αριστερό κόμμα.

«Είμαι απλά τσαντισμένος για την απόφαση που αφήνει ελεύθερη μια εγκληματία και αποφασισμένος να σταματήσω τους διακινητές ανθρώπων, όπλων και ναρκωτικών» έγραψε ο ακροδεξιός πολιτικός στο Twitter. Σε μια άλλη ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών έγραψε: «Βγάλτε τις ρόμπες σας (των δικαστών) και κατεβείτε υποψήφιοι με την αριστερά εάν θέλετε να μπείτε στην πολιτική».

Η Ένωση Δικαστών της Ιταλίας αποδοκίμασε την επίθεσή του. «Για μία ακόμη φορά, τα περιφρονητικά σχόλια για μια δικαστική απόφαση, χωρίς ούτε μία αναφορά στο τεχνικό ή νομικό περιεχόμενό της, κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν το κλίμα μίσους» τονίζεται σε μια ανακοίνωση.

Απαντώντας στον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, η Λινάρντι επισήμανε ότι η Sea-Watch έχει «κουραστεί» από τις κατηγορίες του Σαλβίνι κάνοντας λόγο για ένα «πρόσωπο, το οποίο, χωρίς κανένα δικαίωμα, προσβάλλει (το Sea Watch) ολημερίς». Σύμφωνα με την ίδια, ο Σαλβίνι «θα μπορούσε να επωφεληθεί» περνώντας χρόνο σε ένα πλοίο της Sea-Watch και αναμένει ότι εκείνος θα βοηθούσε στην περίπτωση μιας διάσωσης. Εάν όχι, είπε η Λινάρντι, ο Ματέο Σαλβίνι «θα ήταν τέρας».

Πάντως, ο Σαλβίνι αποκάλεσε τη Ράκετε «πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα». «Γύρισε πίσω στη Γερμανία και κάνε εκεί ζημιά, θέσε εκεί τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο» τόνισε. «Άσε τους Ιταλούς να φροντίσουν την Ιταλία».

Η πλοίαρχος του Sea-Watch δεν αναμένεται να επιστρέψει στη Γερμανία

Η Κάρολα Ράκετε  δεν αναμένεται να επιστρέψει αμέσως στη Γερμανία, αφότου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ' οίκον περιορισμό που της είχε επιβληθεί στην Ιταλία.

Ο πατέρας της Έκεχαρτ Ράκετε είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ότι η κόρη του θα ήθελε να παραμείνει στην Ιταλία έως την επόμενη ακροαματική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου.

Χθες, δικαστής ήρε τη διαταγή του κατ' οίκον περιορισμού σε βάρος της Ράκετε, καθώς απεφάνθη ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες εναντίον της ότι αντιστάθηκε στις εντολές που είχε λάβει από πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. «Η Κάρολα σήμερα είναι ένας εντελώς ελεύθερος άνθρωπος» δήλωσε η Τζόρτζια Λινάρντι, η εκπρόσωπος τύπου της μκο Sea-Watch, σε μια συνέντευξη τύπου στη Ρώμη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε χθες ότι θα διατάξει τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό της Ράκετε στη Γερμανία, η Λινάρντι, ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτή τη διαδικασία την σταμάτησαν οι εισαγγελικές αρχές. Κι αυτό, όπως εξήγησε η Λινάρντι, διότι η πλοίαρχος παραμένει στο στόχαστρο ποινικής έρευνας για παραβίαση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, μια κατηγορία στην οποία η Ράκετε θα απαντήσει ενώπιον δικαστηρίου στις 9 Ιουλίου.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η πληρωμένη απάντηση της Δικαιοσύνης και το φανερό πρόσωπο της ακροδεξιάς που τα σχέδια της δεν πηγαν όπως ηθελε.Η Ένωση Δικαστών της Ιταλίας αποδοκίμασε την επίθεσή του. «Για μία ακόμη φορά, τα περιφρονητικά σχόλια για μια δικαστική απόφαση, χωρίς ούτε μία αναφορά στο τεχνικό ή νομικό περιεχόμενό της, κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν το κλίμα μίσους». Μεγάλη ήττα για τους φασίστες και μια μεγαλη νικη της Δημοκρατίας στο πρόσωπο της πλοιαρχου οπου με το θαρρος της τα εκανε κατι σωστό, δίκαιο και σπουδαίο.Είναι παράδειγμα προς μιμηση, είναι το μέλλον της Ευρώπης,είναι η νεα γενια που σηκώνει το ανάστημα της στον φασισμό.
Η ένωση δικαστών; Ποιων; Αυτών των κυρίων με τους παχυλούς μισθούς που ζουν σε βίλες απομονωμένων και πλούσιων προαστίων με ιδιωτική ασφάλεια, μακριά από κάθε είδους μετανάστη ή πρόσφυγα τον οποίο επιμελώς σπρώχνουν προς φτωχικές περιοχές "γκετοποιώντας" τες, αρκεί να είναι μακριά από εκείνους όπως ακριβώς κάνουν και στην Ελλάδα και μετά το παίζουν ανθρωπιστές κατηγορώντας τους υπόλοιπους για φασισμό και ρατσισμό; Οκ...
Λοιπόν, αρχικά βγαίνει η Μέρκελ και κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες από ανατολικές χώρες να έρθουν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον, γνωρίζοντας φυσικά πως παρανόμως θα έρθουν οι περισσότεροι και φυσικά μέσω των χωρών διελεύσεως προς την Ευρώπη που μάντεψε ποιες είναι... η Ελλάδα και η Ιταλία. Κοινώς, για να το παίξει καλή η Μέρκελ και να διεκδικήσει το Νόμπελ Ειρήνης αλλά και να αποτινάξει το σκοτεινό παρελθόν της χώρας της κάνει εκ του ασφαλούς μια ανοιχτή πρόσκληση προς άτομα που γνωρίζει πως, σύμφωνα με τη συνθήκη Δουβλίνο 2, θα παραμείνουν σε Ελλάδα και Ιταλία κι αν συλληφθούν αλλού θα "αναγκαστούν" οι φιλεύσπλαχνοι Γερμανοί (χωρίς να το θέλουν φυσικά και με βαριά καρδιά) να στείλουν ξανά πίσω στις χώρες διέλευσης, κοινώς σε εμάς και την Ιταλία. Έτσι οι μόνοι χαμένοι είναι οι Έλληνες και οι Ιταλοί. Στη συνέχεια, για να το παίξει καλή η Γερμανία θα πάρει όσους μετανάστες και πρόσφυγες χρειάζεται λόγω φυσικά του πτυχίου τους, δηλαδή την ελίτ των μεταναστών (γιατρούς, νοσηλευτές, αρχιτέκτονες, κτλ κτλ) και θα αφήσει τους αμόρφωτους (χωρίς καμία πρόθεση προσβολής) σε εμάς για να έχουν στην Ελλάδα και την Ιταλία φτηνό εργατικό δυναμικό, αφού εκ του ασφαλούς κατηγορούν εμάς ως ρατσιστές αν δεν δεχθούμε να αφομοιωθούν στην κοινωνία μας(παραβλέποντας το γεγονός πως κάποιοι ΔΕ θέλουν να αφομοιωθούν αλλά να αντιμετωπίζονται ως μειονότητα απαιτώντας συνεχώς παραπάνω και παραπάνω προνόμια αλλά παραβλέποντας και την επιβαρυμένη ήδη οικονομία μας). Η συγκεκριμένη κυρία, επίσης εκ του ασφαλούς ελλιμένισε το πλοίο με τους μετανάστες στην Ιταλία κι απλά αναρωτιέμαι εγώ, θα τολμούσε να το κάνει στη Γερμανία αν αυτό αποτελούσε επιλογή; Φυσικά και όχι!