Ντι Μάιο: Η Κομισιόν δεν θα κινηθεί εναντίον της Ιταλίας για τα δημοσιονομικά της

Ντι Μάιο: Η Κομισιόν δεν θα κινηθεί εναντίον της Ιταλίας για τα δημοσιονομικά της Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επαπειλούμενη πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας για τα δημόσια οικονομικά της.

Ο Ντι Μάιο, ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων, σε ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για τη δουλειά του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες. «Αποφεύχθηκε μια πειθαρχική διαδικασία που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα», δήλωσε ο Ντι Μάιο επιβεβαιώνοντας την είδηση που λίγο νωρίτερα είχε μεταδώσει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Radiocor. «Η Ιταλία δεν το άξιζε αυτό και η σημερινή ανακοίνωση δικαιώνει την Ιταλία και αυτή την κυβέρνηση», πρόσθεσε. 

Βελτίωση στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας διαπιστώνει η ΕΕ

Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουν «σημαντική βελτίωση» στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters. 0 Το ιταλικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% του ΑΕΠ, πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις βλέπουν επίσης μια διαρθρωτική βελτίωση της τάξης του 0,3% φέτος και «σημαντική βελτίωση» στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ