Σοκ έχει προκαλέσει στο Λονδίνο η είδηση για τον λαθρεπιβάτη που φέρεται να έπεσε από αεροπλάνο σε κήπο σπιτιού. Η έρευνα συνεχίζεται καθώς νέες λεπτομέρειες για το συμβάν έρχονται στη δημοσιότητα.

 

O άντρας πιστεύεται ότι είχε κρυφτεί στο σύστημα προσγείωσης μιας πτήσης με προορισμό το αεροδρόμιο του Χίθροου και βρέθηκε νεκρός την Κυριακή σε κήπο συγκροτήματος του Λονδίνου. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο λαθρεπιβάτης είχε πέσει από πτήση της Κenya Airways που προσέγγιζε το αεροδρόμιο, προερχόμενη από το Ναϊρόμπι.

 

H πορεία του αεροπλάνου και το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα
H πορεία του αεροπλάνου και το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα

 

Σύμφωνα με το ΒΒC, ένας μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε ένα γδούπο καθώς το πτώμα έπεσε ένα μέτρο μακριά από έναν ανυποψίαστο κάτοικο που έκανε ηλιοθεραπεία στον κήπο. Κοίταξε από ένα επάνω παράθυρο και είδε αίμα παντού στον τοίχο. Αναφέρει ωστόσο πως ο λόγος που το πτώμα ήταν σχεδόν ανέγγιχτο, αν και έπεσε από τόσο μεγάλο ύψος, ήταν επειδή ήταν παγωμένο, «σαν ένα κομμάτι πάγου», το χαρακτηρίζει μιλώντας στο BBC.

 

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύουν βρετανικά μμε διακρίνεται ένας κρατήρας στο σημείο που έπεσε το πτώμα. Μαρτυρίες από άλλους γείτονες, που μετά το θόρυβοι έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί, αναφέρουν πως όλοι ήταν σοκαρισμένοι καθώς συνειδητοποίησαν πως ο άντρας είχε πέσει από τον ουρανό. Λένε πως αν το πτώμα είχε πέσει σε κάποιον άλλο άνθρωπο με τόσο μεγάλη ορμή, τότε η τραγωδία θα ήταν διπλή.

 

Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του λαθρεπιβάτη
Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του λαθρεπιβάτη

 

Η Kenya Airways δήλωσε ότι το αεροσκάφος επιθεωρήθηκε και δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Στο σημείο με το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους βρέθηκε μια τσάντα, νερό και κάποια τρόφιμα όταν προσγειώθηκε. Εκτιμάται πως εκεί είχε κρυφτεί ο λαθρεπιβάτης. Δεν είναι ωστόσο ακόμη σαφές αν ο άνθρωπος είχε πεθάνει κρυμμένος ενώ η πτήση ήταν στον αέρα ή αν πέθανε από την πτώση. Η νεκροψία θα δείξει περισσότερα όταν διεξαχθεί σήμερα, αλλά πιστεύεται πως ο άντρας είχε χάσει τη ζωή του από τις πολικές θερμοκρασίες στον αέρα.

 

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας είπε πως η πτήση διένυσε απόσταση 6.840 χλμ και είχε διάρκεια  οκτώ ώρες και 50 λεπτά και εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία.

 

Η γειτονιά όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό
Η γειτονιά όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό

 

Σπάνια, αλλά όχι πρωτόγνωρη είναι όμως αυτή η σοκαριστική τραγωδία. Δεν είναι ο πρώτος θάνατος αυτού του είδους σε πτήση προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου, γράφει το ΒΒC. Τον Ιούνιο του 2015, ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στην οροφή κτιρίου στο Ρίτσμοντ, ενώ ένας άλλος βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση και εκτιμάται πως ήταν λαθρεπιβάτες σε μια πτήση της British Airways από το Γιοχάνεσμπουργκ.

 

Τον Αύγουστο του 2012, το σώμα ενός άνδρα βρέθηκε σε εξωτερικό σημείο σε σύστημα στο κάτω μέρος ενός αεροπλάνου στο Χίθροου σε μια πτήση από το Κέιπ Τάουν.