Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η φτώχεια συρρικνώνεται παγκοσμίως, ενώ τα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν προβλέπουν ότι σε είκοσι χρόνιαθα εξαλειφτεί η ακραία μορφή της από στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

 

Οι χώρες που σημειώνουν τις «καλύτερες» επιδόσεις είναι η Ρουάντα, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές, ενώ θετικές προοπτικές έχουν και η Γκάνα, η Τανζανία, Καμπότζη και Βολιβία.

 

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένη Έθνη είχαν δημοσίευσει μία μελέτη που έδειχνε ότι η μείωση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

 

Σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής είναι η άνθιση του εμπορίου σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, την Αιθιοπία, τη Ρουάντα και τη Σιέρα Λεόνε.

 

Σε παλαιότερες έρευνες, δεν υπολογίζονταν παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η υγεία, καθώς βασίζονταν αποκλειστικά στο εισόδημα των ανθρώπων.

 

Ο νέος δείκτης για τη μέτρηση της φτώχειας, εισήχθη στη φετινή αναφορά των Ηνωμένων Εθνών και ονομάζεται Πολυδιάστατος Δείκτης Φτώχειας (Multidimensional Poverty Index - MPI)

 

Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζει ότι εν έτι 2013, υπάρχουν 1,6 δισ. άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες πολυδιάστατης φτώχειας. Το ένα δισεκατομμύριο των φτωχών παγκοσμίως ζει σε μόλις 100 χώρες, ενώ η Ινδία φιλοξενεί το 40% της συνολικής φτώχειας.

 

Ολόκληρη η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr