Όργιο παρωδίας στα social media μετά την αμήχανη παρέμβαση της Ιβάνκα Τραμπ σε «πηγαδάκι» της G20

Όργιο παρωδίας στα social media μετά την αμήχανη παρέμβαση της Ιβάνκα Τραμπ σε «πηγαδάκι» της G20 Facebook Twitter
2

Οι αμήχανες απόπειρες της Ιβάνκα Τραμπ να κυριαρχήσει στις συζητήσεις της διάσκεψης της ομάδας G20 στην Οσάκα το σαββατοκύριακο, προκάλεσαν βροχή από memes στα social media με το hashtag #unwantedivanka.

Το «γλέντι» ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο 19 δευτερολέπτων στο οποίο η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ επιχειρεί να εισβάλλει σε «πηγαδάκι» που έχει συσταθεί ανάμεσα στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, ψελίζοντας και κάτι περί «αντρικής κυριαρχίας» (το απλανές βλέμμα της Λανγκάρντ είναι «όλα τα λεφτά» στο βίντεο).

 

Μετά την κυκλοφορία του βίντεο, η φιγούρα της Ιβάνκα Τραμπ βρέθηκε μέσω photoshop σε διάφορες αναρτήσεις στα social media, να παρίσταται σε διάφορες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του 20ου αιώνα, από την απόβαση στη Νορμανδία και την Γιάλτα μέχρι την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσιγκτον.

Όργιο παρωδίας στα social media μετά την αμήχανη παρέμβαση της Ιβάνκα Τραμπ σε «πηγαδάκι» της G20 Facebook Twitter
Όργιο παρωδίας στα social media μετά την αμήχανη παρέμβαση της Ιβάνκα Τραμπ σε «πηγαδάκι» της G20 Facebook Twitter

Ο πατέρας της πάντως, ο οποίος την διόρισε σύμβουλό του το 2017 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, δείχνει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές της. Μόλις τον προηγούμενο Απρίλιο, δήλωσε ότι σκέφτεται να την προτείνει για επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας ή ενναλακτικά για πρεσβευτή των Ηνωμένων Εθνών.

Οι αμήχανες παρεμβάσεις της Ιβάνκα Τραμπ στη συνδιάσκεψη της ομάδας G20 προκάλεσαν και την αντίδραση της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, εκπροσώπου της Νέας Υόρκης στο Κογκρέσο, η οποία δήλωσε: «Μπορεί να σοκάρει κάποιους αυτό, αλλά το να είσαι η κόρη κάποιου δεν συνιστά πιστοποιητικό καριέρας».

Με στοιχεία από τον Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ολοι απο καπου πρεπει να ξεκινησουν, τι δηλαδη, χειροτεροι ειναι οι δικοι μας γονοι που στα 25 τους τους επαιρνε παρεα η μαμα στις διπλωματικες αποστολες να μαθουν τη δουλεια?