Μια γυναίκα καταγγέλλει ότι έμεινε μόνη της σε ένα σκοτεινό αεροπλάνο της Air Canada καθώς αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

 

Η Tiffani Adams είπε ότι κοιμήθηκε ενώ πέταγε σε με ένα σχεδόν άδειο αεροππλάνο από το Κεμπέκ για το Τορόντο στις 9 Ιουνίου. Η πτήση είχε διάρκεια μόλις 90 λεπτά, αλλά η γυναίκα δεν ξύπνησε όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε. Όταν ξύπνησε, ένιωθε παγωμένη από το κρύο και εξακολουθούσε να είναι δεμένη στο κάθισμά της, αλλά το αεροσκάφος ήταν σταθμευμένο και ήταν ολομόναχη. Η γυναίκα αναφέρει ότι μετά το περιστατικό υποφέρει από «νυχτερινό τρόμο» μια παραϋπνική διαταραχή ύπνου.

 

Η Air Canada επιβεβαίωσε ότι το συμβάν είναι πραγματικό και ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα με το BBC.

 

Η Adams δήλωσε στο Facebook ότι ξύπνησε γύρω στα μεσάνυχτα λίγες ώρες μετά την προσγείωση, και πως υπήρχε πλήρες σκοτάδι. Είπε ότι η εμπειρία που έζησε ήταν τρομακτική και πως έπαθε κρίση πανικού. Κατόρθωσε να καλέσει τη φίλη της Deanna Dale και να την ενημερώσει για το πού ήταν, λίγο πριν το τηλέφωνό της σβήσει. Δεν κατάφερε να φορτίσει το κινητό της καθώς το αεροπλάνο είχε κλείσει τις μηχανές. Η Dale κάλεσε στο αεροδρόμιο Toronto Pearson και τους είπε για την Adams.

 

Ενώ βρισκόταν επί του σκάφους, η Adams κατάφερε να εντοπίσει έναν φακό στο πιλοτήριο του αεροπλάνου και προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή κάποιου. Βρέθηκε από έναν χειριστή για αποσκευές ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί. Η Adams είπε ότι το προσωπικό της Air Canada της προσέφερε λιμουζίνα και ξενοδοχείο, αλλά εκείνη αρνήθηκε και ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

 

Πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι της Air Canada την κάλεσαν δύο φορές ως μέρος της έρευνας και ζήτησαν συγγνώμη. Η Air Canada επιβεβαίωσε τι είχε συμβεί με την Adams και δήλωσε ότι εξέτασε το περιστατικό.