Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Την ελπίδα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία, να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

«Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της Αθήνας και της Λευκωσίας για άμεση λήψη μέτρων αν η Άγκυρα δεν σταματήσει τις παραβιάσεις. 

Κατά την είσοδό του στη σύνοδο των Βρυξελλών, ο κ. Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για επικεφαλής της Κομισιόν: «Σήμερα ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις. Να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένας πολιτικός που δεν ενώνει, αλλά διχάζει, που έχει πάρει ακραίες θέσεις εναντίον του νότου και της Ελλάδας, ένας υπέρμαχος της λιτότητας. Πιστεύω ότι σήμερα θα ανοίξει ο δρόμος για υποψηφιότητες που ενώνουν».

Αναλυτικότερα, για τη δράση της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: «Θα επιχειρήσω να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις και αποφάσεις, να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία».

«Και βεβαίως θα εξετάσουμε και κάθε πιθανότητα ώστε στο βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων, να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις (...) Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες», είπε και κατέληξε: «Θα έχω την ευκαρία αμέσως τώρα να συναντήσω τον πρόεδρο Αναστασιάδη και να συντονίσουμε την δράση μας, ώστε σήμερα να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τα εθνικά μας συμφέροντα».

 
Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"...ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: «Θα επιχειρήσω να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις και αποφάσεις, να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία»". Πηγή: www.lifo.grΚαι εμείς θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας του ΠΘ μας.Και μακάρι να είναι θετικό. Γιατί, ο τουρκικός "τσαμπουκάς" είναι κατάφωρος.Αλλιώς, δεν καταλαβαίνουμε τι συζητούσε τετ-α-τετ για τρεισήμιση ώρες με τον Ερντογάν και από τι χαρακτηρίζεται ένας ηγέτης "διεθνούς εμβέλειας και κύρους", όπως έχει αποκαλέσει ο κ. Φλαμπουράρης τον ΠΘ, ώστε να τον εμπιστευόμαστε.