Κιθ Ρανίερ: Ένοχος ο «γκουρού» που μετέτρεπε τις οπαδούς του σε σεξουαλικές σκλάβες

Κιθ Ρανίερ: Ένοχος ο «γκουρού» που μετέτρεπε τις οπαδούς του σε σεξουαλικές σκλάβες Facebook Twitter
0

Καταδικάστηκε ο Κιθ Ρανίερ, ένας υποτιθέμενος γκουρού που διοικούσε επί χρόνια μια οργάνωση η οποία μετέτρεπε τις γυναίκες μέλη σε σεξουαλικές σκλάβες.

Ο Κιθ Ρανίερ, που είχε ιδρύσει μια οργάνωση τύπου αίρεσης, στην οποία οι γυναίκες υποχρεώνονταν να κάνουν δίαιτες λιμοκτονίας, να χαράζουν στο σώμα τους τα αρχικά του και να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του, κρίθηκε ένοχος σήμερα για όλες τις κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί. Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, τον έκριναν ένοχο μετά από δίκη έξι εβδομάδων. O Ρανίερ υποστήριζε πως ήταν ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο και διατηρούσε ένα πιστό ακροατήριο. Oι ένορκοι κατέληξαν στην απόφασή τους μέσα σε λιγότερο από πέντε ώρες διαβουλεύσεων. 

Μεταξύ άλλων ο 58χρονος Ρανίερ είχε κατηγορηθεί για εμπορία ανθρώπων, απειλές, διαφθορά ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πλέον κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Ο 58χρονος είχε ιδρύσει την εταιρεία Nxivm (προφ: Νέξιουμ), έναν υποτιθέμενο οργανισμό αυτοβελτίωσης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πρώην πωλητής πολυβιταμινών άκουγε χωρίς να αντιδρά τις περιγραφές των πράξεών του οι οποίες σόκαραν ολόκληρη την Αμερική. Ωστόσο, πέρα από το να δηλώσει «αθώος» ο Κιθ Ρανίερ δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο για τον εαυτό του. Ο άνδρας, που ήταν γνωστός στους ακολούθους του ως ο «ανώτατος άρχοντας» δεν πήρε θέση, ούτε κάλεσε μάρτυρες για να αντικρούσει τις κατηγορίες των εισαγγελέων ότι χρησιμοποιούσε την Nxivm για να βρίσκει θύματα για μια ομάδα που λεγόταν DOS. 

Εντός της Nxivm o Ρανίερ είχε οργανώσει μια μυστική «αδελφότητα», την DOS (Dominus Obsequious Sororium), στην οποία οι «σκλάβες» υποχρεώνονταν να παραδίδουν υλικό επιβαρυντικό για τις ίδιες, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να τις εκβιάζει. Ο Ράνιερ μίλησε μόνο κατά την έναρξη και το τέλος της δίκης όπου είπε ότι όσα συνέβαιναν στη DOS ήταν συναινετικά. Τη Δευτέρα ο δικηγόρος του χαρακτήρισε τη DOS ως ένα «κοινωνικό κλαμπ» και υποστήριξε ότι όσα συνέβαιναν εκεί συνέβαιναν μεταξύ ενηλίκων. To δικαστήριο ωστόσο απέρριψε τα επιχειρήματα αναφέροντας πως ο Ρανίερ εκβίαζε και επέβαλε δίαιτες πείνας για να επιβάλει στις γυναίκες της DOS να γίνουν «σκλάβες πρώτης γραμμής». 

Εναντίον του Ρανίερ κατέθεσαν τέσσερις γυναίκες, όλες μέλη του DOS, ενώ στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και μια πέμπτη, η οποία περιορίστηκε σε ένα δωμάτιο για έναν χρόνο καθώς έδειξε ενδιαφέρον για έναν άλλον άνδρα πέρα από τον αρχηγό της αίρεσης. Η Nxivm ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στη Νέα Υόρκη και αποσκοπούσε στο να στρατολογεί διάσημους όπου θα παρακολουθούν τα αποκλειστικά εκπαιδευτικά της σεμινάρια. 

Τα προάστια όπου η εταιρεία διατηρούσε την έδρα της αποδείχθηκαν ένα κάλυμμα για τις βίαιες συμπεριφορές στους κόλπους της. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως σε ένα από τα σπίτια των μελών της, το οποίο είχε μπουντρούμι, λειτουργούσε σαν ένα σκηνικό ταινίας τρόμου. Οι εισαγγελείς ανέπτυξαν ένα χάρτη με τα σπίτια των μελών της οργάνωσης και μετέφεραν τις καταθέσεις μαρτύρων για το τι συνέβαινε εκεί. Σε μια περίπτωση μια γυμνή γυναίκα κρατούνταν κάτω «με τα χέρια της πάνω από το κεφάλι της, σαν σε θυσία, να φωνάζει», ενώ την μάρκαραν με τα αρχικά του Ρανίερ. Μια άλλη ήταν δεμένη σε ένα ξύλινο τραπέζι ενώ μια δεκαπεντάχρονη «σκλάβα» της έκανε στοματικό σεξ ενώ ο αρχηγός της αίρεσης κοίταζε. 

Μετά την ανάγνωση της απόφασης, πρώην μέλη της Nxivm σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τους εισαγγελείς. Μαζί με τον Ρανίερ είχαν κατηγορηθεί πέντε γυναίκες, οι «έμπιστές» του, που αναλάμβαναν να στρατολογήσουν τις «σκλάβες». Μεταξύ αυτών ήταν η πρόεδρος της Nxivm Νάνσι Σάλζμαν, η κόρη της, Λόρεν και η ηθοποιός Άλισον Μακ. Όλες τους δήλωσαν ένοχες και απέφυγαν τη δίκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM